Kryddig Bombay-kyckling

Betyg 3.5 av 5.
16 personer har röstat
2
Kryddig Bombay-kyckling

Låt dig inspireras av traditionella indiska dofter och smaker inför dagens middag! Garam masala, gurkmeja och chili är några av kryddorna som gör kycklinggrytan spännande och exotisk.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2003

Kryddig Bombay-kyckling

Ingredienser

4 portioner
ca 700 g kycklingfilé
2 tsk garam masala
2 tsk paprikapulver
2 tsk gula senapsfrön
1 tsk grovmalen svartpeppar
1/2 krm gurkmeja
1 krm spiskummin
3 dl yoghurt (naturell)
3 vitlöksklyftor
3 cm färsk ingefära
2 gula lökar
1 liten röd chilifrukt
1 msk olivolja
2 msk tomatpuré
4 tomater
2 tsk salt
1 tsk socker
5 dl hönsbuljong (tärning + vatten)
4 dl kokosmjölk (4 dl motsvarar ca 1 burk)
2 msk majsstärkelse
1 dl matlagningsyoghurt
1/2 dl grovt hackad koriander

Till servering

ris

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
16 personer har röstat

Kommentarer

Det behövs MYCKET mer av alla torra kryddor. Jag använde ca 3 ggr mer av allt utom saltet. I övrigt var det gott.

Susanna

2020-08-06

Funkar jättebra med mjölkfria produkter. Använde bladpersilja istället för koriander.

Åsa

2006-01-26

Testa liknande recept

Kryddigt ris
Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Indiska chilinötter
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Potatis- och kikärtsgryta med tomater
Betyg 3.2 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Kryddrostad skördepytt
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kyckling i yoghurtmarinad
Betyg 3.5 av 5.
35 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga