Kryddig Bombay-kyckling | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kryddig Bombay-kyckling

Låt dig inspireras av traditionella indiska dofter och smaker inför dagens middag! Garam masala, gurkmeja och chili är några av kryddorna som gör kycklinggrytan spännande och exotisk.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kycklingen i ca 3 cm stora tärningar. Rör ner garam masala, paprikapulver, senapsfrön, svartpeppar, gurkmeja och spiskummin i yoghurten.
  2. Lägg i kycklingbitarna och låt marinera i en bunke eller plastpåse i minst 8 timmar i kylskåp.
  3. Ta upp kycklingbitarna och torka dem väl. Skala och hacka vitlök och ingefära. Skala och skiva den gula löken. Dela, kärna ur och hacka chilifrukten.
  4. Stek kycklingen i olivolja tills den får färg utan att bli bränd, ca 3 minuter. Tillsätt lök, vitlök, ingefära, chili och tomatpuré. Låt fräsa i ytterligare ca 2 minuter.
  5. Tärna tomaterna grovt och lägg i tillsammans med salt och socker. Fräs någon minut.
  6. Häll i kycklingbuljong och kokosmjölk. Låt koka i ca 3 minuter. Rör ut maizena i lite vatten och red av.
  7. Vänd mot slutet ner matyoghurt och koriander.
  8. Till servering: Servera med ris.

För alla

Kryddig Bombaykyckling är fri från gluten och ägg men innehåller mjölk.
Gör mjölkfritt: uteslut yoghurten och använd i stället mjölkfri crème fraiche, alt vitt vin.

Tips

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 10 bufféportioner.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 700 g kycklingfilé
  • 2 tsk garam masala
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk gula senapsfrön
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1/2 krm gurkmeja
  • 1 krm spiskummin
  • 3 dl yoghurt (naturell)
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3 cm färsk ingefära
  • 2 gula lökar
  • 1 liten röd chilifrukt
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 4 tomater
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 5 dl hönsbuljong (tärning + vatten)
  • 4 dl kokosmjölk (4 dl motsvarar ca 1 burk)
  • 2 msk maizena majsstärkelse
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 1/2 dl grovt hackad koriander
Till servering
  • ris
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info