Kryddig Bombay-kyckling
Låt dig inspireras av traditionella indiska dofter och smaker inför dagens middag! Garam masala, gurkmeja och chili är några av kryddorna som gör kycklinggrytan spännande och exotisk.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2003
Ingredienser
4 portioner
ca 700 g kycklingfilé
2 tsk garam masala
2 tsk paprikapulver
2 tsk gula senapsfrön
1 tsk grovmalen svartpeppar
1/2 krm gurkmeja
1 krm spiskummin
3 dl yoghurt (naturell)
3 vitlöksklyftor
3 cm färsk ingefära
2 gula lökar
1 liten röd chilifrukt
1 msk olivolja
2 msk tomatpuré
4 tomater
2 tsk salt
1 tsk socker
5 dl hönsbuljong (tärning + vatten)
4 dl kokosmjölk (4 dl motsvarar ca 1 burk)
2 msk majsstärkelse
1 dl matlagningsyoghurt
1/2 dl grovt hackad koriander
Till servering
ris
För alla
Kryddig Bombaykyckling är fri från gluten och ägg men innehåller mjölk.
Gör mjölkfritt: uteslut yoghurten och använd i stället mjölkfri crème fraiche, alt vitt vin.
Gör så här
Tips
Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 10 bufféportioner.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Det behövs MYCKET mer av alla torra kryddor. Jag använde ca 3 ggr mer av allt utom saltet. I övrigt var det gott.
Susanna
2020-08-06Funkar jättebra med mjölkfria produkter. Använde bladpersilja istället för koriander.
Åsa
2006-01-26