Aubergine- och olivdipp med mandel

Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Aubergine- och olivdipp med mandel

Ett bra knep för att aubergine inte ska suga åt sig mycket olja vid stekning är att först koka auberginerna i några minuter. Den mjukstekta auberginen blir sedan stommen i en krämig dipp smaksatt med tapenade och rostad mandel. En enkel variant av aubergineröra med medelhavssmak att servera till kallskuret eller helt enkelt med vitt bröd.

Aubergine- och olivdipp med mandel

Ingredienser

8 bufféportioner
1 aubergine
2 msk olivolja
2 msk tapenade
2 msk flagad rostad mandel
salt
peppar

Gör så här

00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per bufféportion

Energi250 KJ / 60 kCal
Fett6 g
Salt0.5 g
Kolhydrater1 g
Protein1 g

Testa liknande recept

  • Chark med auberginepasta
    Betyg 2.2 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tomat- och pancettapasta
    Betyg 4 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Bönpasta med tapenade och ärter
    Betyg 3.6 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Tomat- och bresaolapasta med mandel
    Betyg 2.7 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Currygryta med spetskål och aubergine
    Betyg 2.2 av 5.21 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Aubergine med kapris
    Betyg 2.8 av 5.21 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad