Tomat- och bresaolapasta med mandel
Ett superenkelt recept som också är försvinnande gott. Här sauteras aubergine och lök i olivolja innan pressad vitlök strös över. Körsbärstomaterna tillsätts och det får puttra några minuter. För att få lite crunch till pastan blandas rostad mandel i tillsammans med persilja, bresaola och grönsaksfräset.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2015
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna penne rigate)
1 aubergine
1 rödlök
2 förp bresaola (à 70 g)
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
50 g hel skalad mandel
1/2 kruka persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1957 KJ / 468 kCal
Fett16 g
Salt3.46 g
Kolhydrater58 g
Protein20 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer