Tomat- och bresaolapasta med mandel

Betyg 2.7 av 5.
11 personer har röstat
0
Tomat- och bresaolapasta med mandel

Ett superenkelt recept som också är försvinnande gott. Här sauteras aubergine och lök i olivolja innan pressad vitlök strös över. Körsbärstomaterna tillsätts och det får puttra några minuter. För att få lite crunch till pastan blandas rostad mandel i tillsammans med persilja, bresaola och grönsaksfräset.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2015

Tomat- och bresaolapasta med mandel

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta (gärna penne rigate)
1 aubergine
1 rödlök
2 förp bresaola (à 70 g)
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
50 g hel skalad mandel
1/2 kruka persilja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.7 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1957 KJ / 468 kCal
Fett16 g
Salt3.46 g
Kolhydrater58 g
Protein20 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Aubergine- och olivdipp med mandel
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tomat- och pancettapasta
Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Parmesanpanerad aubergineburgare med mandel
Betyg 3.5 av 5.
76 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chark med auberginepasta
Betyg 2.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Avokadopasta med chark
Betyg 2.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklingbullar med bulgur
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga