Tomat- och bresaolapasta med mandel
Ett superenkelt recept som också är försvinnande gott. Här sauteras aubergine och lök i olivolja innan pressad vitlök strös över. Körsbärstomaterna tillsätts och det får puttra några minuter. För att få lite crunch till pastan blandas rostad mandel i tillsammans med persilja, bresaola och grönsaksfräset.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2015
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna penne rigate)
1 aubergine
1 rödlök
2 förp bresaola (à 70 g)
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
50 g hel skalad mandel
1/2 kruka persilja
För alla
Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Gör så här
Tips
Tomatsåsen kan mixas slät till de mindre barnen. Plocka ev bort lite aubergine innan, de kan uppfattas som lite beska. Servera bresaolan och mandeln vid sidan om.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1957 KJ / 468 kCal
Fett16 g
Salt3.46 g
Kolhydrater58 g
Protein20 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer