Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tomat- och pancettapasta

Fantastiskt välsmakande och snabblagad pastarätt som mättar samtliga magar runt middagsbordet! Koka pastan och blanda den med läckra ingredienser som tomat, pancetta, auberginefräs, grovhackad persilja och mandel.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 37, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär auberginen i tärningar, ca 2 x 2 cm. Skala och skär löken i klyftor.
  3. Stek pancettan i en stekpanna. Lyft upp på en tallrik. Stek aubergine och lök i olivoljan i en stekpanna. Krydda med pressad vitlök, salt och peppar. Tillsätt tomaterna och pancettan och låt puttra ca 3 minuter.
  4. Rosta mandlarna i en het stekpanna tillsammans med lite salt. Grovhacka mandeln och persiljan.
  5. Blanda pastan med auberginefräset, persilja och mandel.

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta gärna pennette rigate
  • 1 aubergine
  • 1 rödlök
  • 2 förp pancettaskinka (à 160 g)
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt och peppar
  • 400 g konserverade körsbärstomater
  • 50 g hel skalad mandel
  • 20 g persilja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2857 kJ / 683 kCal