Bönpasta med tapenade och ärter

Betyg 3.6 av 5.
15 personer har röstat
4Klimatsmart
Bönpasta med tapenade och ärter

Glutenfri bönpasta tillsammans med färdig grönsakstapenade blir till en enkel och proteinrik vardagsrätt. Koka bönpastan al dente så behåller den ett skönt tugg. Rostade mandlar och parmesan gör pastan lyxig. Toppa med krispiga sockerärter.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2015

Bönpasta med tapenade och ärter

Ingredienser

4 portioner
200 g pasta av bönor, gärna fettuccine
150 g sockerärtor
1 msk olivolja
1/2 dl tapenade (gärna paprika, zucchini och aubergine)
1/2 dl hackade rostade mandlar
1 dl riven parmesan eller annan lagrad hårdost
1 msk finskuren gräslök

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Supergod!

Anna

2015-07-19

Hej Anders! Vad kul att rätten blev uppskattad! Hälsningar Veronica

Redaktionen

2015-06-29

Jättegott recept och mycket bra att få bekanta sig med bönpasta som vi aldrig tidigare köpt.

Anders

2015-06-27

Näringsvärde per portion

Energi1663 KJ / 397 kCal
Fett22 g
Salt0.5 g
Kolhydrater12 g
Protein32 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Aubergine- och olivdipp med mandel
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Broccolipestopasta
Betyg 3 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Potatisgnocchi med broccoli, sardeller och chili
Betyg 4.4 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Mias pesto
Betyg 3 av 5.
32 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Brysselkålspizza med taleggio
Betyg 3.5 av 5.
39 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga