Bönpasta med tapenade och ärter

15
4 Klimatsmart
Bönpasta med tapenade och ärter

Glutenfri bönpasta tillsammans med färdig grönsakstapenade blir till en enkel och proteinrik vardagsrätt. Koka bönpastan al dente så behåller den ett skönt tugg. Rostade mandlar och parmesan gör pastan lyxig. Toppa med krispiga sockerärter.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2015

Bönpasta med tapenade och ärter

Ingredienser

4 portioner
200 g
pasta av bönor, gärna fettuccine
150 g
sockerärtor
1 msk
olivolja
1/2 dl
tapenade (gärna paprika, zucchini och aubergine)
1/2 dl
hackade rostade mandlar
1 dl
riven parmesanost
1 msk
finskuren gräslök

För alla

Fri från laktos.
Gör glutenfri: Kontrollera innehållet i bönpastan.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut parmesanosten mot mjölkproteinfri ost.
Gör äggfri: Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Anna

2015-07-19

Supergod!

Redaktionen

2015-06-29

Hej Anders! Vad kul att rätten blev uppskattad! Hälsningar Veronica

Anders

2015-06-27

Jättegott recept och mycket bra att få bekanta sig med bönpasta som vi aldrig tidigare köpt.

Näringsvärde per portion

Energi 1663 KJ / 397 kCal
Fett 22 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 12 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept