Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Bönpasta med tapenade och ärter

Glutenfri bönpasta tillsammans med färdig grönsakstapenade blir till en enkel och proteinrik vardagsrätt. Koka bönpastan al dente så behåller den ett skönt tugg. Rostade mandlar och parmesan gör pastan lyxig. Toppa med krispiga sockerärter.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Strimla sockerärterna.
  3. Häll av pastan och blanda med oljan.
  4. Blanda pastan med tapenade, mandlar, parmesan och gräslök. Strö över de strimlade sockerärterna.

För alla

Fri från laktos.
Gör glutenfri: Kontrollera innehållet i bönpastan.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut parmesanosten mot mjölkproteinfri ost.
Gör äggfri: Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g pasta av bönor, gärna fettuccine
  • 150 g sockerärtor
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 dl tapenade (gärna paprika, zucchini och aubergine)
  • 1/2 dl hackade rostade mandlar
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 msk finskuren gräslök
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1663 kJ / 397 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept