Bönpasta med tapenade och ärter
Glutenfri bönpasta tillsammans med färdig grönsakstapenade blir till en enkel och proteinrik vardagsrätt. Koka bönpastan al dente så behåller den ett skönt tugg. Rostade mandlar och parmesan gör pastan lyxig. Toppa med krispiga sockerärter.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2015
Ingredienser
4 portioner
200 g pasta av bönor, gärna fettuccine
150 g sockerärtor
1 msk olivolja
1/2 dl tapenade (gärna paprika, zucchini och aubergine)
1/2 dl hackade rostade mandlar
1 dl riven parmesan eller annan lagrad hårdost
1 msk finskuren gräslök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1663 KJ / 397 kCal
Fett22 g
Salt0.5 g
Kolhydrater12 g
Protein32 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergod!
Anna
2015-07-19Hej Anders! Vad kul att rätten blev uppskattad! Hälsningar Veronica
Redaktionen
2015-06-29Jättegott recept och mycket bra att få bekanta sig med bönpasta som vi aldrig tidigare köpt.
Anders
2015-06-27