Currygryta med spetskål och aubergine

18
8 Klimatsmart
Currygryta med spetskål och aubergine

Tillhör du också gänget som älskar spetskål? Vilken tur! I kvällens rätt får kålen tillagas i en gryta gjord på bland annat kokosmjölk, curry, aubergine och mandel! Vi vet vad ni tänker; varför har ingen gjort denna smakkombination tidigare? Som om inte det vore nog så toppar du grytan med salladslök och ärtskott. Mums!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2021

Currygryta med spetskål och aubergine

Ingredienser

4 portioner
4
port ris eller annat gryn
500 g
spetskål
1
aubergine (à ca 300 g)
1
gul lök
2 msk
olja
1
vitlöksklyfta
1 msk
curry
-
salt
-
peppar
400 ml
kokosmjölk
1 dl
vatten
50 g
skalad mandel
1/2
förp färsk persilja (à 20 g)
1/2
påse salladslök (à 125 g)
1/2
förp solros- eller ärtskott (à 100 g)

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.

Gör så här

Tips

Strimla gärna lite torkade och hackade aprikoser i riset eller vänd ner russin.

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Ulrika

2021-03-30

Håller inte med tidigare kommentarer att det var smaklöst. Det var en lättlagad god rätt. Viktigt att få till ett gott ris. Hackade mandeln kan man vara extra generös med. Mängden curry, salt och peppar avgör såklart smaken.

Eligijus

2021-03-30

I hope nobody else will get this in the future with their Matkasse.

Annica

2021-03-25

Tyvärr smaklöst. Tillsatte chiliflakes men det gjorde inte så stor skillnad.

Näringsvärde per portion

Energi 2742 KJ / 656 kCal
Fett 38 g
Salt 0.1 g
Kolhydrater 61 g
Protein 13 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept