Currygryta med spetskål och aubergine

2
1 Klimatsmart
Currygryta med spetskål och aubergine

Tillhör du också gänget som älskar spetskål? Vilken tur! I kvällens rätt får kålen tillagas i en gryta gjord på bland annat kokosmjölk, curry, aubergine och mandel! Vi vet vad ni tänker; varför har ingen gjort denna smakkombination tidigare? Som om inte det vore nog så toppar du grytan med salladslök och ärtskott. Mums!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 52 2020

Currygryta med spetskål och aubergine

Ingredienser

4 portioner
4
port ris eller annat gryn
500 g
spetskål
1
aubergine (à ca 300 g)
1
gul lök
2 msk
olja
1
vitlöksklyfta
1 msk
curry
-
salt
-
peppar
400 ml
kokosmjölk
1 dl
vatten
50 g
skalad mandel
1/2
förp färsk persilja (à 20 g)
1/2
påse salladslök (à 125 g)
1/2
förp ärtskott (à 100 g)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Strimla gärna lite torkade och hackade aprikoser i riset eller vänd ner russin.

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Elina

12/7/2020

Jättegott recept men behövs mycket salt för att det ska smaka något!! Står inte med i receptet men jag hade i säkert 1tsk salt & lite chiliflakes för hetta, blev super!

Redaktionen ICAse

12/9/2020

Hej Elina! Tack för din kommentar. Vi har sett över receptet och uppdaterat med salt och peppar. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 2742 KJ / 656 kCal
Fett 38 g
Salt 0.1 g
Kolhydrater 61 g
Protein 13 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept