Siciliansk auberginegryta med torsk

163
1
Siciliansk auberginegryta med torsk

Höstgryta där aubergine, tomat, vitlök och oregano får koka samman. Innan mandel och oliver tillsätts och ger denna grönsaksgryta extra karaktär. Smörstekt torsk blir kronan på verket. Toppa gärna rätten med krutonger och njut av en rykande varm gryta.

Siciliansk auberginegryta med torsk

Ingredienser

4 portioner

Gryta

2 auberginer
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1/2 dl olivolja
1 tsk oregano
salt och peppar
1 förp urkärnade gröna oliver (à 140 g)
6 tomater
1/2 dl skalad mandel
2 torkade piri-piri
2 msk rödvinsvinäger
1 dl vitt matlagningsvin
2 msk kapris

Torskrygg

600 g torskrygg
2 msk smör

Till servering

1 kruka persilja
krutonger

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria krutonger eller uteslut dem.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

163

Kommentar

Catarina

2020-05-04

Ljuvligt gott!

Näringsvärde per portion

Energi 1861 KJ / 445 kCal
Fett 26 g
Salt 3.3 g
Kolhydrater 16 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden