Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Siciliansk auberginegryta med torsk

Höstgryta där aubergine, tomat, vitlök och oregano får koka samman. Innan mandel och oliver tillsätts och ger denna grönsaksgryta extra karaktär. Smörstekt torsk blir kronan på verket. Toppa gärna rätten med krutonger och njut av en rykande varm gryta.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Gryta: Skär auberginerna i tärningar. Skala och skiva lök och vitlök.
  2. Stek auberginetärningarna i olivoljan i en stekpanna tills det får fin färg. Tillsätt lök och vitlök, fräs tills den är mjuk. Krydda med oregano, salt och peppar.
  3. Hacka oliver, tomater och mandel grovt. Rör ner tomaterna i pannan och låt koka sönder något. Tillsätt resten av ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
  4. Hacka persiljan.
  5. Torsk: Stek torsken i smöret i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
  6. Till servering: Vänd ner persiljan i auberginegrytan. Servera den till torsken toppa med krutongerna.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria krutonger eller uteslut dem.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Ingredienser

Portioner: 4
Gryta
  • 2 auberginer
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 tsk oregano
  • salt och peppar
  • 1 förp urkärnade gröna oliver (à 140 g)
  • 6 tomater
  • 1/2 dl skalad mandel
  • 2 torkade piri-piri
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 2 msk kapris
Torskrygg
  • 600 g torskrygg
  • 2 msk smör
Till servering
  • 1 kruka persilja
  • krutonger
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!