Siciliansk auberginegryta med torsk

155
1
Siciliansk auberginegryta med torsk

Höstgryta där aubergine, tomat, vitlök och oregano får koka samman. Innan mandel och oliver tillsätts och ger denna grönsaksgryta extra karaktär. Smörstekt torsk blir kronan på verket. Toppa gärna rätten med krutonger och njut av en rykande varm gryta.

Skriv ut
Siciliansk auberginegryta med torsk

Ingredienser

4 portioner

Gryta

2
auberginer
1
rödlök
2
vitlöksklyftor
1/2 dl
olivolja
1 tsk
oregano
-
salt och peppar
1
förp urkärnade gröna oliver (à 140 g)
6
tomater
1/2 dl
skalad mandel
2
torkade piri-piri
2 msk
rödvinsvinäger
1 dl
vitt matlagningsvin
2 msk
kapris

Torskrygg

600 g
torskrygg
2 msk
smör

Till servering

1
kruka persilja
-
krutonger

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria krutonger eller uteslut dem.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

155

Kommentar

Catarina

2020-05-04

Ljuvligt gott!

Näringsvärde per portion

Energi 1861 KJ / 445 kCal
Fett 26 g
Salt 3.3 g
Kolhydrater 16 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept