Lammlägg rogan josh
Lammlägg rogan josh är en indisk gryta med många smaker. Lammläggen kryddas med chili, kardemumma, koriander, spiskummin, dillfrön, nejlikor och riven ingefära. Lammlägg blir mört av att småputtra på spisen länge. Mango chutney och varmt naanbröd är gott till lammlägg rogan josh.
Ingredienser
4 portioner
4 gula lökar
3 vitlöksklyftor
1 röd spansk peppar
3 msk olja
4 lammläggar
1 1/2 tsk malen kardemumma
1 1/2 tsk malen koriander
1 1/2 tsk malen spiskummin
1 1/2 tsk mortlade dillfrön
1 krm malda nejlikor
3 msk riven färsk ingefära
500 g krossade tomater
5 dl vatten
2 dl matyoghurt
flingsalt
peppar
1/2 dl persilja
Till servering
basmatiris
mango chutney
naanbröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1861 KJ / 444 kCal
Fett19.8 g
Kolhydrater28.7 g
Protein36.1 g
Kommentarer
Jag tog en påse Garam Masala och färskriven ingefära. Det var underbart gott!!
Ann-christin
2022-12-26Riktigt gott, mycket kryddor och mycket smak. Nu är det andra gången vi gör rätten och som förra gången gör vi extra mycket som vi kan frysa in.
Kerstin
2021-03-06Vädigt gott! Bara lite svårt att hitta rätt saltmängd i en så stor gryta. Man vill inte salta för mycket och då blir det lätt för lite, men det går ju alltid att fixa till.
Catrin
2021-01-02