Lammlägg rogan josh

27
4
Lammlägg rogan josh

Lammlägg rogan josh är en indisk gryta med många smaker. Lammläggen kryddas med chili, kardemumma, koriander, spiskummin, dillfrön, nejlikor och riven ingefära. Lammlägg blir mört av att småputtra på spisen länge. Mango chutney och varmt naanbröd är gott till lammlägg rogan josh.

Lammlägg rogan josh

Ingredienser

4 portioner
4 gula lökar
3 vitlöksklyftor
1 röd spansk peppar
3 msk olja
4 lammläggar
1 1/2 tsk malen kardemumma
1 1/2 tsk malen koriander
1 1/2 tsk malen spiskummin
1 1/2 tsk mortlade dillfrön
1 krm malda nejlikor
3 msk riven färsk ingefära
500 g krossade tomater
5 dl vatten
2 dl matyoghurt
flingsalt
peppar
1/2 dl persilja

Till servering

basmatiris
mango chutney
naanbröd

För alla

Läs ingrediensförteckningen på mango chutneyn.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt till mjölkproteinfritt alternativ t ex Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Rosta gärna de hela torra kryddorna i en het och torr stekpanna och mortla dem för mera smak. Gör grytan dagen innan den ska ätas. Tillsätt yoghurten när den värms.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

27

Kommentarer

Ann-christin

2022-12-26

Jag tog en påse Garam Masala och färskriven ingefära. Det var underbart gott!!

Kerstin

2021-03-06

Riktigt gott, mycket kryddor och mycket smak. Nu är det andra gången vi gör rätten och som förra gången gör vi extra mycket som vi kan frysa in.

Catrin

2021-01-02

Vädigt gott! Bara lite svårt att hitta rätt saltmängd i en så stor gryta. Man vill inte salta för mycket och då blir det lätt för lite, men det går ju alltid att fixa till.

Näringsvärde per portion

Energi 1861 KJ / 444 kCal
Fett 19.8 g
Kolhydrater 28.7 g
Protein 36.1 g
Läs mer om näringsvärden