Asiatiska spenatpannkakor med ingefära och jordnötter
Dags att levla upp pannkakan! Här är den gjord på de vanliga ingredienserna, men även spenat och de asiatiska smaksättarna ingefära och sesamfrön. Här skippar vi även grädden och sylten, och serverar istället en sallad med smaker från honung, lime och chili. Toppa allt med salta jordnötter. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2024
Ingredienser
4 portioner
Pannkakor
2 msk riven färsk ingefära
6 dl mjölk
65 g babyspenat
4 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 msk sesamfrö
2 morötter
1 1/2 msk olja
Sallad
1 röd peppar (chili)
1 lime
1 1/2 msk olja
1 tsk honung
150 g sockerärtor
250 g pak choi
2 avokador
1 dl salta jordnötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2974 KJ / 681 kCal
Fett43 g
Salt2.5 g
Kolhydrater53 g
Protein25 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hade gärna haft en klick gräddfil, keso eller helst smetana till pannkakorna!
Göran
2024-04-18Jättegott! Pannkakorna ihop med salladen var en riktigt bra smakkombo
Alexandra
2024-02-08Pannkakorna var goda. Salladen krispig och fräsch. Såg tipset om fisksås och håller med - det hade nog lyft smakerna.
Maria
2024-01-31