Asiatiska spenatpannkakor med ingefära och jordnötter

8
5 Klimatsmart
Asiatiska spenatpannkakor med ingefära och jordnötter

Dags att levla upp pannkakan! Här är den gjord på de vanliga ingredienserna, men även spenat och de asiatiska smaksättarna ingefära och sesamfrön. Här skippar vi även grädden och sylten, och serverar istället en sallad med smaker från honung, lime och chili. Toppa allt med salta jordnötter. Mums!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2021

Asiatiska spenatpannkakor med ingefära och jordnötter

Ingredienser

4 portioner

Pannkakor

2 msk
riven färsk ingefära
6 dl
mjölk
65 g
babyspenat
4
ägg
3 dl
vetemjöl
1 tsk
salt
2 msk
sesamfrö
2
morötter
1 1/2 msk
olja

Sallad

1
röd peppar (chili)
1
lime
1 1/2 msk
olja
1 tsk
honung
150 g
sockerärtor
250 g
pak choi
2
avokador
1 dl
jordnötter

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Sandra

2021-08-04

Pannkakorna var ljuvliga så fort man kom på att de skulle vara tjockare och stekas längre på lägre temperatur än vanliga pannkakor för att hålla ihop. Salladen var inget för mig.

Maria

2021-04-14

Det var gott, men tog alldeles för lång tid att göra. I receptet i matkassen stod det ”ca 40 minuter”, men för mig (jag var säkert lite orutinerat också på pannkakor) tog det mer ca 2 timmar allt som allt.

Sara

2021-04-08

Gott men tog alldeles för lång tid att göra

Näringsvärde per portion

Energi 2974 KJ / 681 kCal
Fett 43 g
Salt 2.5 g
Kolhydrater 53 g
Protein 25 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept