Asiatisk vardagswok med vegobitar
Wok är den perfekta snabbmaten – och resträtten! Skrumpna grönsaker slipper gå till spillo, och det mesta funkar tillsammans. Så se grönsakerna i det här receptet mer som en riktlinje. Förvandla woken till fried rice med överblivet ris och några ägg.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2016
Ingredienser
4 portioner
2 morötter
1 rödlök
1 röd chili (t ex. spansk peppar)
2 pak choi (eller 4 selleristjälkar, för 4 port)
175 g sojabitar (eller andra vegobitar)
ca 2 msk rapsolja (till stekning och wokning)
Woksås
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk sesamfrön (gärna rostade)
1/2 msk sesamolja
1 tsk vitvinsvinäger
2 msk riven ingefära
1/2 dl japansk soja
2 tsk majsstärkelse
Till servering
4 port kokt råris
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1770 KJ / 423 kCal
Fett14 g
Salt2 g
Kolhydrater55 g
Protein18 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer