Asiatisk vardagswok med vegobitar

126
0 Klimatsmart
Asiatisk vardagswok med vegobitar

Wok är den perfekta snabbmaten – och resträtten! Skrumpna grönsaker slipper gå till spillo, och det mesta funkar tillsammans. Så se grönsakerna i det här receptet mer som en riktlinje. Förvandla woken till fried rice med överblivet ris och några ägg.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2016

Asiatisk vardagswok med vegobitar

Ingredienser

4 portioner
2
morötter
1
rödlök
1
röd chili (t ex. spansk peppar)
2
pak choi (eller 4 selleristjälkar, för 4 port)
175 g
sojabitar (eller andra vegobitar)
ca 2 msk
rapsolja (till stekning och wokning)

Woksås

2
pressade vitlöksklyftor
1 msk
sesamfrön (gärna rostade)
1/2 msk
sesamolja
1 tsk
vitvinsvinäger
2 msk
riven ingefära
1/2 dl
japansk soja
2 tsk
majsstärkelse

Till servering

4
port kokt råris

För alla

Kontrollera innehållet i vegobitarna för samtliga allergener i övrigt fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

126

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1770 KJ / 423 kCal
Fett 14 g
Salt 2 g
Kolhydrater 55 g
Protein 18 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept