Räkwok med ingefära och soja
Asiatisk räkwok med ingefära och soja som bas. Chilin och ingefäran ger extra sting och balanserar de mildare räkorna på ett läckert sätt. Tillsammans med pak choy och groddar har du en supergod rätt på under 15 minuter. Toppa med koriander och låt smaka!
Ingredienser
4 portioner
350 g pak choi
1/2 röd chili
20 g ingefära
4 msk olja
250 g skalade jätteräkor
400 g böngroddar
4 msk sojasås
2 påsar färdigkokt ris à 250 g (gärna Express fullkornsris med grönsaker)
stjälkar av koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1938 KJ / 463 kCal
Fett14 g
Salt4.34 g
Kolhydrater54 g
Protein26 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Var kom den skivade ingefäran in i receptet..? 🤔 och korianderstjälkarna… Jag kan givetvis improvisera men det framgår inte.
Malin
2024-05-04Hej Malin! Ingefäran steks med räkorna i steg två, benämns som "grönsakerna". Rätten ska toppas med koriander. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-05-06Detta var RIKTIGT gott! Som någon annan skrev, så tog jag japansk soja för lite mildare sälta.
Jan
2024-05-04Det är synd att mataffärerna bara plockade vägrade jätteräkor när det var trendigt att avstå dem. Märkta eller ej, jätteräkor fortsätter vara miljövidriga.
Emmeli
2023-07-10