Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 15 MIN | Enkel

Räkwok med ingefära och soja

Asiatisk räkwok med ingefära och soja som bas. Chilin och ingefäran ger extra sting och balanserar de mildare räkorna på ett läckert sätt. Tillsammans med pak choy och groddar har du en supergod rätt på under 15 minuter. Toppa med koriander och låt smaka!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka pak choy och chili. Skär ingefäran i tunna skivor.
  2. Hetta upp oljan i pannan, stek räkorna och grönsakerna tills räkorna är genomstekta och grönsakerna mjuka. Tillsätt sojasåsen.
  3. Tillsätt riset i pannan och rör om ordentligt. Hetta upp och låt stå 2-3 minuter eller tills riset är klart.
  4. Toppa med hackad koriander.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Recept och bild i samarbete med Uncle Ben´s.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 350 g pak choi
  • 1/2 röd chili
  • 20 g ingefära
  • 4 msk olja
  • 250 g skalade jätteräkor
  • 400 g böngroddar
  • 4 msk sojasås
  • 2 påsar färdigkokt ris à 250 g (gärna Express fullkornsris med grönsaker)
  • stjälkar av koriander
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1938 kJ / 463 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer