Räkwok med ingefära och soja

13
4
Räkwok med ingefära och soja

Asiatisk räkwok med ingefära och soja som bas. Chilin och ingefäran ger extra sting och balanserar de mildare räkorna på ett läckert sätt. Tillsammans med pak choy och groddar har du en supergod rätt på under 15 minuter. Toppa med koriander och låt smaka!

Räkwok med ingefära och soja

Ingredienser

4 portioner
350 g pak choi
1/2 röd chili
20 g ingefära
4 msk olja
250 g skalade jätteräkor
400 g böngroddar
4 msk sojasås
2 påsar färdigkokt ris à 250 g (gärna Express fullkornsris med grönsaker)
stjälkar av koriander

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Recept och bild i samarbete med Uncle Ben´s.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Camilla

2022-01-26

Superenkelt och supergott. Använde kikkomansoja, som är lite mildare än mushroomsoya, och fick t.o.m. ha i mer än vad som stod i receptet. Körde med nudlar istället för ris. Kunde haft mer ingefära, men det är såklart en smaksak.

Linnéa

2021-01-02

Jätte gott! Hade i vanliga räkor och tillsatte morot, purjolök och röd paprika och tog bort böngroddarna.

Susanne

2020-11-10

Notera att vanlig soja innehåller gluten!

Redaktionen ICAse

2020-11-12

Hej Susanne! Tack för din kommentar. Soja består delvis av vete men i analyser har man ändå kunnat konstatera att jäsningen gjort att slutprodukten blir glutenfri så därför har vi kategoriserat receptet som glutenfritt. 😊 Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 1938 KJ / 463 kCal
Fett 14 g
Salt 4.34 g
Kolhydrater 54 g
Protein 26 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden