Wokade grönsaker med XO-sås
Denna härliga, gröna rätt med wokade grönsaker är en riktig smakbomb tack vare den asiatiska XO-såsen – en mångsidig sås som görs på torkade skaldjur, skinka, chili och olja.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2024
Ingredienser
4 portioner
XO-sås
4 pilgrimsmusslor (kammusslor)
4 skivor lufttorkad skinka
3 bananschalottenlökar
4 vitlöksklyftor
1 msk finhackad färsk ingefära
1 dl neutral rapsolja
3 msk japansk soja
2 msk fisksås
2 msk balsamvinäger
1/2 msk chiliflakes
1 msk farin- eller ljust muscovadosocker
Grönsaker
1 förp pak choi (à ca 250 g)
6 salladslökar
1 msk neutral rapsolja
150 g haricots verts (bönor)
150 g sockerärtor
1 msk rostade sesamfrön
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer