Asiatisk fiskgryta med citrongräs och ingefära
Citrongräs, ingefära och currypasta för tankarna mot Asien i denna smakrika fiskgryta. Extra mättande blir fiskgrytan av grönsakerna från wokmixen. Servera grytan med ris och koriander.
Ingredienser
4 portioner
Fiskgryta
2 citrongräs
3 vitlöksklyfta
3 cm färsk ingefära
skal och saft 2 lime
3 msk röd currypasta
1 msk neutral rapsolja
2 förp kokosmjölk (à 400 ml)
1 grönsaksbuljongtärning
1/2 tsk honung
1/2 tsk salt
1 förp fryst torskfilé (à 375 g)
500 g fryst wokmix thai (à 500 g)
Ris
2 förp långkornigt ris gärna boil in bag (à 125 g)
1 förp salladslök (à 125 g)
1 kruka koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3715 KJ / 888 kCal
Fett54 g
Salt2.3 g
Kolhydrater67 g
Protein29 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hur är det tänkt att man ska hantera citrongräset förutom att banka på det och fräsa? Ska det hackas och ätas eller vara helt och tas bort före servering likt ett lagerblad?
Sara
2023-08-03Ska testa med green currypaste nästa gång
Magnus
2022-09-18