Asiatisk fiskgryta med citrongräs och ingefära

3
1 Klimatsmart
Asiatisk fiskgryta med citrongräs och ingefära

Citrongräs, ingefära och currypasta för tankarna mot Asien i denna smakrika fiskgryta. Extra mättande blir fiskgrytan av grönsakerna från wokmixen. Servera grytan med ris och koriander.

Asiatisk fiskgryta med citrongräs och ingefära

Ingredienser

4 portioner

Fiskgryta

2 citrongräs
3 vitlöksklyfta
3 cm färsk ingefära
skal och saft 2 lime
3 msk röd currypasta
1 msk neutral rapsolja
2 förp kokosmjölk (à 400 ml)
1 grönsaksbuljongtärning
1/2 tsk honung
1/2 tsk salt
1 förp fryst torskfilé (à 375 g)
500 g fryst wokmix thai (à 500 g)

Ris

2 förp långkornigt ris gärna boil in bag (à 125 g)
1 förp salladslök (à 125 g)
1 kruka koriander

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Magnus

2022-09-18

Ska testa med green currypaste nästa gång

Näringsvärde per portion

Energi 3715 KJ / 888 kCal
Fett 54 g
Salt 2.3 g
Kolhydrater 67 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden