Fisksoppa med torsk och citrongräs

27
10 Klimatsmart
Fisksoppa med torsk och citrongräs

Het, kryddig och samtidigt len och god det är denna fiskgryta som görs med torskfiléer. Kryddningen får du av citrongräs, ingefära och chili. Morötter och broccoli passar fint in i den mättande torskfiskgrytan som gärna toppas med koriander och extra chili.

Fisksoppa med torsk och citrongräs

Ingredienser

4 portioner
300 g morot
1 röd peppar (chili)
1 citrongräs
2 msk färsk riven ingefära
1 msk neutral rapsolja
1 msk fisksås
2 tsk honung
400 ml kokosmjölk
7 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 lime (rivet skal och färskpressad saft 1 msk för 4 port)
1/2 tsk salt
1 broccoli (à ca 250 g)
375 g fryst torskfilé i bitar
4 salladslökar
1 kruka koriander

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

27

Kommentarer

Jan

2022-03-02

Smaskens!! Saknade en vitlöksklyfta men kompenserar med vitlöksbröd. Janne

Kim

2021-08-19

Soppan var väldigt god. Citrongräset var dock väldigt hårt, som stickor och förstörde rätten 3/5

Maria

2021-08-04

Väldigt god och fräsch! Kommer absolut göra den igen, och igen.

Näringsvärde per portion

Energi 1840 KJ / 439 kCal
Fett 29 g
Salt 3 g
Kolhydrater 18 g
Protein 24 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden