Fisksoppa med torsk och citrongräs

19
7 Klimatsmart
Fisksoppa med torsk och citrongräs

Het, kryddig och samtidigt len och god det är denna fiskgryta som görs med torskfiléer. Kryddningen får du av citrongräs, ingefära och chili. Morötter och broccoli passar fint in i den mättande torskfiskgrytan som gärna toppas med koriander och extra chili.

Skriv ut
Fisksoppa med torsk och citrongräs

Ingredienser

4 portioner
300 g
morot
1
röd peppar (chili)
1
citrongräs
2 msk
färsk riven ingefära
1 msk
neutral rapsolja
1 msk
fisksås
2 tsk
honung
400 ml
kokosmjölk
7 dl
grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1
lime (rivet skal och färskpressad saft 1 msk för 4 port)
1/2 tsk
salt
1
broccoli (à ca 250 g)
375 g
fryst torskfilé i bitar
4
salladslökar
1
kruka koriander

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

Elin

2021-06-08

En favorit!! Själv har jag alltid använt mig av hela broccolin, men tror inte alla har tänkt på att använda sig av stjälken också. Snyggt att få in det i receptet! 5/5

Anna

2021-04-19

Bra recept! Gott och fräscht och gick ganska fort att göra! Var inte rädd att dra på med chilin. Jag bytte också ut vattnet mot kokosmjölk, alltså 2 burkar totalt. Den är lite lös i konsistensen trots att jag bytte ut vattnet men ihop med ris tyckte jag inte det gjorde något ändå.

Tommy

2021-04-01

Uppskattad av hela sällskapet Salladslöken känns onödig

Näringsvärde per portion

Energi 1840 KJ / 439 kCal
Fett 29 g
Salt 3 g
Kolhydrater 18 g
Protein 24 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept