Fisksoppa med torsk och citrongräs
Het, kryddig och samtidigt len och god det är denna fiskgryta som görs med torskfiléer. Kryddningen får du av citrongräs, ingefära och chili. Morötter och broccoli passar fint in i den mättande torskfiskgrytan som gärna toppas med koriander och extra chili.
Ingredienser
4 portioner
300 g morot
1 röd peppar (chili)
1 citrongräs
2 msk färsk riven ingefära
1 msk neutral rapsolja
1 msk fisksås
2 tsk honung
400 ml kokosmjölk
7 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 lime (rivet skal och färskpressad saft 1 msk för 4 port)
1/2 tsk salt
1 broccoli (à ca 250 g)
375 g fryst torskfilé i bitar
4 salladslökar
1 kruka koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1840 KJ / 439 kCal
Fett29 g
Salt3 g
Kolhydrater18 g
Protein24 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Varför tipsar man inte att mixa ner citrongräset? Har en fin smak men svårt att "koka ner"....
Agneta
2024-12-07Mycket bra, vi adderade topping egen gjord aioli, krutonger och räkor. Litet mindre vätska och halva Limen. Super gott.
Richard
2024-11-23Smaskens!! Saknade en vitlöksklyfta men kompenserar med vitlöksbröd. Janne
Jan
2022-03-02