Fisksoppa med torsk och citrongräs

1
0 Klimatsmart
Fisksoppa med torsk och citrongräs

Het, kryddig och samtidigt len och god det är denna fiskgryta som görs med torskfiléer. Kryddningen får du av citrongräs, ingefära och chili. Morötter och broccoli passar fint in i den mättande torskfiskgrytan som gärna toppas med koriander och extra chili.

Skriv ut
Fisksoppa med torsk och citrongräs

Ingredienser

4 portioner
300 g
morot
1
röd peppar (chili)
1
citrongräs
2 msk
färsk riven ingefära
1 msk
neutral rapsolja
1 msk
fisksås
2 tsk
honung
400 ml
kokosmjölk
7 dl
grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1
lime (rivet skal och färskpressad saft 1 msk för 4 port)
1/2 tsk
salt
1
broccoli (à ca 250 g)
375 g
fryst torskfilé i bitar
4
salladslökar
1
kruka koriander

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1840 KJ / 439 kCal
Fett 29 g
Salt 3 g
Kolhydrater 18 g
Protein 24 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept