Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Torsk med röd curry

Torsk med röd curry är en enkel och god vardagsmiddag med kort tillagningstid. Fisken tillagas med smakhöjare som currypasta, citrongräs och champinjoner. Servera torsken tillsammans med ris eller pasta.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka löken. Skiva champinjonerna tunt. Kärna ur och skär paprikan i små tärningar. Banka ut citrongräsbitarna (då avger de mer smak).
  2. Hetta upp oljan i en kastrull. Fräs lök, champinjoner, paprika, citrongräs och currypaste i några minuter.
  3. Tillsätt fiskfond och kokosmjölk under omrörning. Låt allt koka samman på svag värme i några minuter.
  4. Lägg i fisken, sjud under lock i ca 5 minuter. Ta upp citrongräsbitarna. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera med ris eller nudlar. Garnera gärna med färsk koriander, eller blanda ner lite hackad konserverad koriander i såsen. Några strån finstrimlat citrongräs är dekorativt att lägga på fisken.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 10 champinjoner
  • 1 röd paprika
  • 4 bitar koncerverat citrongräs
  • 2 msk olja
  • 2 msk röd currypasta
  • 1 ml koncentrerad fiskfond
  • 1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
  • 4 torskfiléer sej eller hoki (à ca 150 g)
  • salt och peppar
  • ris eller nudlar att servera till
  • ev färsk eller hackad konserverad koriander
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Torskfilé utan skinn MSC

10 % rabatt

ICA Gott Liv 400 g

Mer info

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer