Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Asiatisk fiskgryta

Är du sugen på asiatiskt? Testa att laga till en asiatisk fiskgryta med smaker av lax, spätta, räkor, wokgrönsaker, ostronsås, kokosmjölk, sweet chilisås och koriander. Riktigt gott och fullt av smaker!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär rödspättan i ca 2 cm-tjocka strimlor. Skär laxen i ca 2 cm-stora tärningar. Skala räkorna. Hetta upp olja i en wok eller stor stekpanna. Fräs wokgrönsakerna i ca 3 minuter, lägg över på ett fat.
  2. Hetta upp woken på nytt med några droppar olja. Bryn fisken försiktigt i om-gångar. Salta och peppra. Lägg efter hand över fisken på fatet med grönsakerna.
  3. Sås: Skala och pressa vitlöken. Blanda med resten av ingredienserna till såsen, häll detta i woken. Koka upp och låt sjuda ett par minuter.
  4. Lägg i fisk- och grönsaksblandningen, låt småputtra i 2-3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Vänd till sist ner räkorna. Låt dem bli varma.
  5. Garnera med koriander. Servera gärna med ris.


Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 pkt tinad spättafilé (à 300 g)
  • 500 g laxfilé
  • 500 g räkor med skal (500 g räkor med skal motsvarar ca 200 g skalade)
  • 2 msk rapsolja till stekning
  • 1 påse djupfrysta wokgrönsaker (à ca 400 g)
  • salt och peppar
Sås
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk ostronsås
  • 3 msk sweet chilisås
  • 1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
  • färsk koriander till garnering
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer