Lime- och ingefärsbakad torsk med grönsaker i röd curry

33
8
Lime- och ingefärsbakad torsk med grönsaker i röd curry

Lime- och ingefärsbakad torsk med grönsaker i röd curry är en exotisk rätt som är riktigt mumsig till middag. Curry, lime och ingefära gör torsken fängslande god.

Skriv ut
Lime- och ingefärsbakad torsk med grönsaker i röd curry

Ingredienser

4 portioner
2 msk riven ingefära
1 lime
600 g torskfilé
1 vitlöksklyfta
1 msk rapsolja
1 msk röd currypasta
500 g djupfrysta wokgrönsaker
1 burk lätt kokosmjölk (à 400 ml)
1 grönsaksbuljongtärning
salt och peppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på röd currypasta och buljongen (kan innehålla mjölk, laktos, gluten).

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

33

Kommentarer

Johannes

2020-11-03

Har ni provlagat fisken? För den var absolut inte klar efter 15 minuter (eller 25) i 150 grader.

Redaktionen ICAse

2020-11-04

Hej Johannes! Våra kockar har sett över receptet och vi har ändrat att torsken ska tillagas i 200°C. Hälsningar Elina

Sveinung

2020-10-27

Mycket trevlig smaksatt recept och lagom starkt.

Sara

2017-10-22

Saknar näringsvärden på det här receptet, går det att få? Låter som ett spännande recept!

Redaktionen ICAse

2017-10-24

Hej Sara! Vi har nu uppdaterat receptet med näringsberäkningar. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 2701 KJ / 646 kCal
Fett 27 g
Salt 3.75 g
Kolhydrater 57 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept