Lime- och ingefärsbakad torsk med grönsaker i röd curry
Lime- och ingefärsbakad torsk med grönsaker i röd curry är en exotisk rätt som är riktigt mumsig till middag. Curry, lime och ingefära gör torsken fängslande god.
Ingredienser
4 portioner
2 msk riven ingefära
1 lime
600 g torskfilé
1 vitlöksklyfta
1 msk rapsolja
1 msk röd currypasta
500 g djupfrysta wokgrönsaker
1 burk lätt kokosmjölk (à 400 ml)
1 grönsaksbuljongtärning
salt och peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2701 KJ / 646 kCal
Fett27 g
Salt3.75 g
Kolhydrater57 g
Protein39 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Fler grönsaker o skippa riset.
Arina mariette
2022-03-28Har ni provlagat fisken? För den var absolut inte klar efter 15 minuter (eller 25) i 150 grader.
Johannes
2020-11-03Hej Johannes! Våra kockar har sett över receptet och vi har ändrat att torsken ska tillagas i 200°C. Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-11-04Mycket trevlig smaksatt recept och lagom starkt.
Sveinung
2020-10-27