Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lime- och ingefärsbakad torsk med grönsaker i röd curry

Lime- och ingefärsbakad torsk med grönsaker i röd curry är en exotisk rätt som är riktigt mumsig till middag. Curry, lime och ingefära gör torsken fängslande god.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Blanda ingefära och saften från hälften av limen.
  3. Skär torsken i 4 lika stora portioner (för 4 port). Lägg dem i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar. Pensla ingefärsblandningen på fisken och sätt in mitt i ugnen ca 15 minuter, eller tills fiskens innertemperatur är 56°C.
  4. Skala och hacka vitlöken. Fräs den i rapsolja, tillsätt currypasta, wokgrönsaker, kokosmjölk och grönsaksbuljongtärning. Koka upp grönsaksgrytan och smaksätt med salt, peppar och saften från resten av limen.
  5. Servera torsken med grönsakscurryn och ris.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på röd currypasta och buljongen (kan innehålla mjölk, laktos, gluten).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 msk riven ingefära
  • 1 lime
  • 600 g torskfilé
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk röd currypasta
  • 500 g djupfrysta wokgrönsaker
  • 1 burk lätt kokosmjölk (à 400 ml)
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2701 kJ / 646 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept