Lime- och ingefärsbakad torsk med grönsaker i röd curry

Lime- och ingefärsbakad torsk med grönsaker i röd curry är en exotisk rätt som är riktigt mumsig till middag. Curry, lime och ingefära gör torsken fängslande god.

Ingredienser
4 portioner
2 msk riven ingefära
1 lime
600 g torskfilé
1 vitlöksklyfta
1 msk rapsolja
1 msk röd currypasta
500 g djupfrysta wokgrönsaker
1 burk lätt kokosmjölk (à 400 ml)
1 grönsaksbuljongtärning
salt
peppar
Gör så här
00:12:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2701 KJ / 646 kCal
Fett27 g
Salt3.75 g
Kolhydrater57 g
Protein39 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ett väldigt gott och väldigt smakrikt recept! Vi saknade ris, och valde äggnudlar istället. Det var lite piffigt att göra och blev mycket lyckat. 1.5 tsk röd currypasta blev lagom för oss.
Charlotta
2025-04-13Fler grönsaker o skippa riset.
Arina mariette
2022-03-28Har ni provlagat fisken? För den var absolut inte klar efter 15 minuter (eller 25) i 150 grader.
Johannes
2020-11-03Hej Johannes! Våra kockar har sett över receptet och vi har ändrat att torsken ska tillagas i 200°C. Hälsningar Elina
ICA-köket
2020-11-04