Ärtsoppa på indiskt vis

8
3
Ärtsoppa på indiskt vis

En värmande och het ärtsoppa som gärna kan balanseras med en god raita. Härliga kryddor ger denna soppa en fantastisk smak som för tankarna till Indien. Mixa soppan med stavmixer och tillsätt de färska örterna precis innan servering.

Ärtsoppa på indiskt vis

Ingredienser

4 portioner
4 dl ärtor
1 1/5 l kokande vatten
1 hackad gul lök
2 hackade vitlöksklyftor
3 msk riven färsk ingefära
1 finhackad, urkärnad och färsk chili
3 msk smör
2 tsk spiskummin
1 tsk garam masala
2 tärningar grönsaksbuljong eller hönsbuljong
salt efter smak
2 msk hackad färsk koriander (kan bytas ut mot persilja)

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på garam masala och buljongen.
Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Recept från Lantmännen.
Receptet är framtaget av mästerkocken Sigrid Bárány.

Gör så här

Tips

Kryddorna kan varieras med någon färdig kryddpasta såsom balti eller biryani.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Jessica

2017-06-21

Eva, av bilden att dömma verkar det vara torkade gula ärtor, det stämmer väl med indisk matlagning. De bör läggas i blöt dagen innan i minst dubbelt så mkt vatten och lite salt. Skölj dem innan blötläggning och ta bort fula ärtor. Lycka till med soppan!

Eva

2015-08-23

Vad är det för typ av ärter??,

Vanja

2014-02-05

Ärterna måste vara blötlagda i förväg, vilket inte står någonstans i receptet. Försökte göra soppan, men ärterna förblev stenhårda…

Näringsvärde per portion

Energi 785 KJ / 187 kCal
Fett 10 g
Salt 25 g
Kolhydrater 18 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden