Ärtsoppa på indiskt vis

6
3 Klimatsmart
Ärtsoppa på indiskt vis

En värmande och het ärtsoppa som gärna kan balanseras med en god raita. Härliga kryddor ger denna soppa en fantastisk smak som för tankarna till Indien. Mixa soppan med stavmixer och tillsätt de färska örterna precis innan servering.

Skriv ut
Ärtsoppa på indiskt vis

Ingredienser

4 portioner
4 dl
ärtor
1 1/5 l
kokande vatten
1
hackad gul lök
2
hackade vitlöksklyftor
3 msk
riven färsk ingefära
1
finhackad, urkärnad och färsk chili
3 msk
smör
2 tsk
spiskummin
1 tsk
garam masala
2
tärningar grönsaksbuljong eller hönsbuljong
-
salt efter smak
2 msk
hackad färsk koriander (kan bytas ut mot persilja)

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på garam masala och buljongen.
Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Recept från Lantmännen.
Receptet är framtaget av mästerkocken Sigrid Bárány.

Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Kryddorna kan varieras med någon färdig kryddpasta såsom balti eller biryani.

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Jessica

6/21/2017

Eva, av bilden att dömma verkar det vara torkade gula ärtor, det stämmer väl med indisk matlagning. De bör läggas i blöt dagen innan i minst dubbelt så mkt vatten och lite salt. Skölj dem innan blötläggning och ta bort fula ärtor. Lycka till med soppan!

Eva

8/23/2015

Vad är det för typ av ärter??,

Vanja

2/5/2014

Ärterna måste vara blötlagda i förväg, vilket inte står någonstans i receptet. Försökte göra soppan, men ärterna förblev stenhårda…

Näringsvärde per portion

Energi 785 KJ / 187 kCal
Fett 10 g
Salt 2.5 g
Kolhydrater 18 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept