En värmande och het ärtsoppa som gärna kan balanseras med en god raita. Härliga kryddor ger denna soppa en fantastisk smak som för tankarna till Indien. Mixa soppan med stavmixer och tillsätt de färska örterna precis innan servering.
Kontrollera ingrediensförteckningen på garam masala och buljongen.
Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.
Recept från Lantmännen.
Receptet är framtaget av mästerkocken Sigrid Bárány.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jessica
2017-06-21Eva, av bilden att dömma verkar det vara torkade gula ärtor, det stämmer väl med indisk matlagning. De bör läggas i blöt dagen innan i minst dubbelt så mkt vatten och lite salt. Skölj dem innan blötläggning och ta bort fula ärtor. Lycka till med soppan!
Eva
2015-08-23Vad är det för typ av ärter??,
Vanja
2014-02-05Ärterna måste vara blötlagda i förväg, vilket inte står någonstans i receptet. Försökte göra soppan, men ärterna förblev stenhårda…