Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Vårgryta på Indiavis

Denna gryta på indiskt vis känns fräsch och tack vare sin korta tillagningstid passar den perfekt till vardagsmiddagen. Vårgryta på Indiavis innehåller smakhöjare som blomkål, salladslök och garam masala.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela blomkålshuvudet i buketter. Lägg dem i en gryta. Strimla salladslöken och lägg i grytan. Skrapa primörpotatisarna och lägg i grytan. Om stor potatis används skalas den och delas i bitar.
  2. Tillsätt grönsaksbuljong. Krydda med salt och garam masala. Låt småkoka ca 10 minuter.
  3. Tillsätt gröna ärter och låt koka med de 5 minuter som återstår av koktiden. Servera med bröd och crème fraiche smaksatt med hackat äpple och lite senap.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen för buljongen. Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt till glutenfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 blomkålshuvud
  • 1 knippa salladslök
  • 8 små primörpotatisar
  • 3 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk garam masala
  • 1 paket gröna ärter (à ca 125 g)
  • bröd
  • crème fraiche
  • äpple
  • senap
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Näringsvärde
Per portion

Energi 1705 kJ / 408 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept