Ärtsoppa med smörstekta bönor och ingefärskvarg

5
0 Klimatsmart
Ärtsoppa med smörstekta bönor och ingefärskvarg

Prova en exotisk variant av den traditionella ärtsoppan förstärkt med färsk gurkmeja, citrongräs och spiskummin. En intensivt gul ärtsoppa som toppas med ett vackert bön- och äppelfräs. Servera med ingefärskvarg för extra sting till den här välsmakande ärtsoppan med kryddig värme.

Skriv ut
Ärtsoppa med smörstekta bönor och ingefärskvarg

Ingredienser

6 portioner

Ärtsoppa

5 dl
gula ärtor
2 - 2 1/2 l
grönsaksbuljong
1
gul lök
2
hela färska gurkmeja
2
citrongräs
1 tsk
spiskummin
-
salt

Ingefärskvarg

1 1/2 msk
färsk riven ingefära
2 dl
kvarg (10%)
-
salt

Böntopping

150 g
haricots verts
1
rödlök
1
äpple
2 msk
smör

För alla

Läs noga innehållet på buljongen. Fri från ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri kvarg och laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut kvargen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut smöret mot olja.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1420 KJ / 357 kCal
Fett 9 g
Salt 5.4 g
Kolhydrater 44 g
Protein 21 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept