Ärtsoppa med smörstekta bönor och ingefärskvarg
Prova en exotisk variant av den traditionella ärtsoppan förstärkt med färsk gurkmeja, citrongräs och spiskummin. En intensivt gul ärtsoppa som toppas med ett vackert bön- och äppelfräs. Servera med ingefärskvarg för extra sting till den här välsmakande ärtsoppan med kryddig värme.
Ingredienser
6 portioner
Ärtsoppa
5 dl gula ärtor
2 - 2 1/2 l grönsaksbuljong
1 gul lök
2 hela färska gurkmeja
2 citrongräs
1 tsk spiskummin
salt
Ingefärskvarg
1 1/2 msk färsk riven ingefära
2 dl kvarg (10%)
salt
Böntopping
150 g haricots verts (bönor)
1 rödlök
1 äpple
2 msk smör
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1420 KJ / 357 kCal
Fett9 g
Salt5.4 g
Kolhydrater44 g
Protein21 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer