Lök- och äppelsoppa

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
1
Lök- och äppelsoppa

Denna matiga och mättande soppa svänger du ihop snabbt - perfekt för stressiga dagar! Fräs lök och äpplen före du tillsätter övriga ingredienser och kokar ihop allt en stund. Servera din mixade lök- och äppelsoppa med en len ädelosttopping samt bröd.

Lök- och äppelsoppa

Ingredienser

4 portioner
4   gula lökar
2   äpplen
1 msk  smör eller margarin
1 l  grönsaksbuljong (tärning + buljong)
1 msk  pressad saft av citron
2 tsk  gurkmeja
1/2 tsk  salt
1 krm  mald vitpeppar
2 msk  hackad timjan

Topping

50 g  ädelost
1 dl  kvarg
1 krm  grovmald svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

Trots så mycket lök så kände man knappast smaken av den. Matig, mättande, och god. Men ädelosten hade jag persoligen kunnat vara utan.

Tina

2010-12-18

Näringsvärde per portion

Energi960 KJ / 230 kCal
Fett0 g

Testa liknande recept

Ädelkräm med aprikoser på grillad krutong
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pajskal i långpanna - päron & ost
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snitt med chèvre och rostade solrosfrön
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tre goda röror till skinksmörgåsen
Betyg 3 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Äppelklyftor i smördeg med mandelkvarg
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Minipajer med grönkål, ädelost och mandel
Betyg 3.8 av 5.
68 personer har röstat
Över 60 min att tillaga