Lök- och äppelsoppa
Denna matiga och mättande soppa svänger du ihop snabbt - perfekt för stressiga dagar! Fräs lök och äpplen före du tillsätter övriga ingredienser och kokar ihop allt en stund. Servera din mixade lök- och äppelsoppa med en len ädelosttopping samt bröd.
Ingredienser
4 portioner
4 gula lökar
2 äpplen
1 msk smör eller margarin
1 l grönsaksbuljong (tärning + buljong)
1 msk pressad saft av citron
2 tsk gurkmeja
1/2 tsk salt
1 krm mald vitpeppar
2 msk hackad timjan
Topping
50 g ädelost
1 dl kvarg
1 krm grovmald svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi960 KJ / 230 kCal
Fett8.5 g
Kommentar
Trots så mycket lök så kände man knappast smaken av den. Matig, mättande, och god. Men ädelosten hade jag persoligen kunnat vara utan.
Tina
2010-12-18