Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Lök- och äppelsoppa

Denna matiga och mättande soppa svänger du ihop snabbt - perfekt för stressiga dagar! Fräs lök och äpplen före du tillsätter övriga ingredienser och kokar ihop allt en stund. Servera din mixade lök- och äppelsoppa med en len ädelosttopping samt bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och grovhacka löken. Skölj, kärna ur och skär äpplena i bitar.
  2. Fräs lök och äpplen i matfettet i en gryta stor nog för soppkok. Häll över buljongen och tillsätt citronsaft, gurkmeja, salt och peppar. Låt soppan koka under lock ca 15 min.
  3. Mixa soppan med mixerstav eller finfördela lök och äpple med lite av buljongen i en matberedare. Låt soppan koka upp och blanda i timjan.
  4. Riv ädelosten och blanda med kvargen. Smaka av med svartpeppar. Servera soppan med osttopping och bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 gula lökar
  • 2 äpplen
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 l grönsaksbuljong (tärning + buljong)
  • 1 msk pressad saft av citron
  • 2 tsk gurkmeja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm mald vitpeppar
  • 2 msk hackad timjan
Topping
  • 50 g ädelost
  • 1 dl kvarg
  • 1 krm grovmald svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 960 kJ / 230 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden