Lök- och äppelsoppa

3
1
Lök- och äppelsoppa

Denna matiga och mättande soppa svänger du ihop snabbt - perfekt för stressiga dagar! Fräs lök och äpplen före du tillsätter övriga ingredienser och kokar ihop allt en stund. Servera din mixade lök- och äppelsoppa med en len ädelosttopping samt bröd.

Skriv ut
Lök- och äppelsoppa

Ingredienser

4 portioner
4
gula lökar
2
äpplen
1 msk
smör eller margarin
1 l
grönsaksbuljong (tärning + buljong)
1 msk
pressad saft av citron
2 tsk
gurkmeja
1/2 tsk
salt
1 krm
mald vitpeppar
2 msk
hackad timjan

Topping

50 g
ädelost
1 dl
kvarg
1 krm
grovmald svartpeppar
Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Tina

12/18/2010

Trots så mycket lök så kände man knappast smaken av den. Matig, mättande, och god. Men ädelosten hade jag persoligen kunnat vara utan.

Näringsvärde per portion

Energi 960 KJ / 230 kCal
Fett 0 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept