Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Tomatsoppa med pasta och ostkräm

Enkel, lätt och värmande tomatsoppa med ärter och pasta. Toppa din mumsiga soppa med en klick ostkräm och servera gärna med färskt bröd redo att doppa!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp soppan. Lägg i makaroner och ärter och låt koka under lock ca 5 minuter. Smaka eventuellt av med salt och peppar.
  2. Blanda samman kvarg och ost. Häll upp soppan i tallrikar och lägg i en klick ostkräm. Servera soppan med bröd och rökt skinka och bjud på fruktsallad som dessert.

För alla

Tål du inte mjölk eller laktos koka egen tomatsoppa med passerade tomater, hackad gul- och vitlök samt solhavre. Toppa med riven sojabaserad ost.
Kontrollera innehållet i soppan om du inte tål gluten och ersätt snabbmakaronerna med glutenfri pasta.

Tips

Smaksätt gärna soppan med hackad färsk basilika.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 förpackningar färdig, kyld tomatsoppa (à 5 dl)
  • 3 dl snabbmakaroner
  • 3 dl djupfrysta ärter
  • 1 1/2 dl kvarg (10% fett)
  • 1 dl riven lagrad ost (max 17%)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2553 kJ / 610 kCal
Fett: 12,4 g
Läs mer om näringsvärden