Ärtsoppa med fläsk
Klassisk ärtsoppa med fläsk är en god och mättande soppa som tar lite tid att göra, men är mödan väl värd. Detta recept ger dig en ärtsoppa med traditionella smaker som kommer från fläsklägg, kryddnejlikor och naturligtvis timjan och mejram. Ärtsoppa med fläsk går bra att göra i en stor sats och frysa in.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2023
Ingredienser
Till servering
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och ost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Näringsvärdet är beräknat exkl serveringsförslag.
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
jag undrar om det gör nåt om jag låter ärterna ligga i blöt i 12 tim. längre?
Vivi gullmar
2024-04-04Hej! Nej det borde dom klara. Hoppas det blir en god ärtsoppa! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-04-05Så god! Men ändra receptet något. Lyssnade på de andra om smaklöshet. Så la till två extra nejlikor, en extra lök, två lagerblad, två buljongtärningar och lite mer salt. Blev super gott!
Beatrice
2024-03-31Jag lagade en sats med 1kg ärtor. Tillsatte utöver receptet 2 grönsaksbuljong tärningar, samt 3 teskedar salt. Ärtorna låg i blöt 24 timmar. Rimmat fläsk av en ”skank”. Koktid ca 2 timmar, långsamt sjudande. Det blev perfekt! Pelle
Per
2024-01-24