Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Ärtsoppa

Ett klassiskt recept på smarrig ärtsoppa med smak av ärter, lök, lagerblad, fläskkorv och rimmat sidfläsk. Servera ärtsoppan varm tillsammans med en god smörgås.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blötlägg ärterna minst 6 timmar i rikligt med vatten. Slå av blötläggningsvattnet. Skölj ärterna.
  2. Skala och klyfta löken. Lägg ärter, lök, lagerblad, ingefära och sidfläsk i en kastrull. Slå på vattnet. Låt koka upp.
  3. Skumma av om det behövs. Låt sjuda under lock 45-50 minuter.
  4. Lägg i grynkorven när 10 minuters koktid återstår. Låt soppan puttra färdigt. Späd ärtsoppan till önskad konsistens. Salta och peppra.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g torkade gula ärter
  • 1 gul lök
  • 1 lagerblad
  • 300 g rimmat sidfläsk
  • 1 fläskkorv (eller grynkorv)
  • 12 dl vatten
  • 2 krm timjan
  • 2 krm mejram
  • 1 liten bit ingefära (torkad)
  • salt och peppar
Till servering
  • mejram
  • senap
Lägg till i inköpslistan