Kul twist på klassisk svensk ärtsoppa, där de gula ärterna blir till en vegetarisk biff som kryddas med senap, timjan och mejram. Ärtbiffarna görs på kokta gula ärter, vilket ger dem en mjuk och krämig konsistens som möts upp av tuggmotståndet i rotfrukterna.
Ett recept från:
Buffé
nr 10,
2014
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Välj laktosfri crème fraiche och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut crème fraiche mot Imat fraiche eller Sour supreme (innehåller soja) och yoghurt mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Tommy
2021-02-07Supergott gjort flera gånger. Är det någon som vet hur mycket 250g är i dl? Har alltid kört på måfå annars
Redaktionen ICAse
2021-02-08Hej Tommy! Roligt att du gillar receptet. 1 dl torkade gula ärtor väger ca 80 g så 250 g ärtor blir drygt 3 dl. Hälsningar Ulrika
Magdalena
2020-05-18Glömde bakpulver men det gick minst lika bra utan. Goda biffar som kommer att göras igen. Funkar bra att frysa ner.
Sofia
2020-05-15Bra konsistens och supergoda!