Kul twist på klassisk svensk ärtsoppa, där de gula ärterna blir till en vegetarisk biff som kryddas med senap, timjan och mejram. Ärtbiffarna görs på kokta gula ärter, vilket ger dem en mjuk och krämig konsistens som möts upp av tuggmotståndet i rotfrukterna.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2014
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Välj laktosfri crème fraiche och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut crème fraiche mot Imat fraiche eller Sour supreme (innehåller soja) och yoghurt mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Klimatsmart definitivt. Fattar dock inte hur ni fått till såna där runda, hamburgerliknande, biffar på fotot. Mina blev gröt. Kanske för att jag gjorde dubbel sats. Schysst käk och lätt besviken.
Mona
2023-09-21Supergott gjort flera gånger. Är det någon som vet hur mycket 250g är i dl? Har alltid kört på måfå annars
Tommy
2021-02-07Hej Tommy! Roligt att du gillar receptet. 1 dl torkade gula ärtor väger ca 80 g så 250 g ärtor blir drygt 3 dl. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2021-02-08Glömde bakpulver men det gick minst lika bra utan. Goda biffar som kommer att göras igen. Funkar bra att frysa ner.
Magdalena
2020-05-18