Ärtrisotto med rostad lök och stekt kapris

18
1
Ärtrisotto med rostad lök och stekt kapris

Denna krämiga risotto blir en smarrig middag som du enkelt kan variera med det du har hemma! Här har vi lagat den med frysta ärter. Servera risotton med rostad lök och stekt kapris. Toppa med persilja så blir smaklökarna glada!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2018

Ärtrisotto med rostad lök och stekt kapris

Ingredienser

4 portioner
1 1/5 l
vatten
2
buljongtärningar
1
gul lök
5 msk
smör
4 dl
risottoris (t ex carnaroli)
3 dl
frysta ärtor
1 dl
riven lagrad ost
1/2 tsk
salt
2 krm
svartpeppar
1/2 msk
kapris
1/2 dl
rostad lök
2 msk
fryst persilja

För alla

Läs noga innehållet på buljongen.
Innehåller mjölkprotein. Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri rostad lök.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentar

Eva

2018-09-22

Fantastiskt gott

Näringsvärde per portion

Energi 2262 KJ / 540 kCal
Fett 20 g
Salt 2.48 g
Kolhydrater 74 g
Protein 13 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept