Risotto milanese

12
1
Risotto milanese

Risotto är en klassiker med många variationsmöjligheter. I det här receptet kryddar du avorioriset med saffran och får både en ljuvlig smak och en fantastisk färg att njuta av. Risotton avslutas med lite smakrik parmesanost.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 1996

Risotto milanese

Ingredienser

8 portioner
1 1/2 l grönsaksbuljong (tärning + vatten)
6 dl avorioris
75 g smör
1 gul lök
1 pkt saffran (à 0,5 g)
1 dl vitt vin
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
75 g färskriven parmesan

Gör så här

Gör så här- texten är avsedd för 8 port.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentar

Anders

2003-07-27

Mycket god och lättlagad risotto. Vi hade den till ICAs förträffliga parmesankyckling