Risotto milanese

9
1
Risotto milanese

Risotto är en klassiker med många variationsmöjligheter. I det här receptet kryddar du avorioriset med saffran och får både en ljuvlig smak och en fantastisk färg att njuta av. Risotton avslutas med lite smakrik parmesanost.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 1996

Risotto milanese

Ingredienser

8 portioner
1 1/2 l
grönsaksbuljong (tärning + vatten)
6 dl
avorioris
75 g
smör
1
gul lök
1
pkt saffran (à 0,5 g)
1 dl
vitt vin
1 tsk
salt
2 krm
vitpeppar
75 g
färskriven parmesanost
Under 45 minuter

Gör så här

Gör så här- texten är avsedd för 8 port.

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentar

Anders

7/27/2003

Mycket god och lättlagad risotto. Vi hade den till ICAs förträffliga parmesankyckling

Testa liknande recept