Risotto milanese
Risotto Milanese är en klassisk italiensk risotto som smaksätts med saffran och traditionellt serveras till kalvläggsgrytan Ossobuco. Risotton står dock lika bra på egna ben och resultatet blir krämigt och smakrikt i en vacker, solgul färg.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2023
Ingredienser
4 portioner
4 msk konc kyckling- eller grönsaksfond
ca 14 dl vatten
1 liten gul lök
4 msk smör (4 msk motsvarar ca 50 g)
4 dl risottoris
1 förp saffran (à 1/2 g)
1 dl vitt vin
1 dl riven parmesan (+ ev extra till servering)
salt
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2081 KJ / 498 kCal
Fett17 g
Salt4 g
Kolhydrater70 g
Protein11 g
Kommentar
Mycket god och lättlagad risotto. Vi hade den till ICAs förträffliga parmesankyckling
Anders
2003-07-27