Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Risotto milanese

Risotto är en klassiker med många variationsmöjligheter. I det här receptet kryddar du avorioriset med saffran och får både en ljuvlig smak och en fantastisk färg att njuta av. Risotton avslutas med lite smakrik parmesanost.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Gör så här- texten är avsedd för 8 port.

  1. Hetta upp buljongen och ha den på värme hela tiden. Det är viktigt att kokningen i risotton inte avstannar när man späder.
  2. Finhacka löken och fräs den i 2 msk av smöret i en kastrull. Tillsätt riset och låt det fräsa med löken på svag värme 1-2 minuter.
  3. Häll på 2 dl buljong samt vinet. Koka upp. Låt sjuda i 15 minuter. Rör hela tiden ner ny buljong.
  4. Lös saffranet i lite av den heta buljongen. Rör ner i risotton tillsammans med salt och peppar. Tillsätt mer buljong.
  5. När riset känns mjukt, rör ner resterande smör och parmesanosten. Ta av från värmen och låt vila i 2 minuter. Servera.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 1/2 l grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 6 dl avorioris
  • 75 g smör
  • 1 gul lök
  • 1 pkt saffran (à 0,5 g)
  • 1 dl vitt vin
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 75 g färskriven parmesanost
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer