Risotto milanese

Betyg 4.3 av 5.
16 personer har röstat
1
Risotto milanese

Risotto Milanese är en klassisk italiensk risotto som smaksätts med saffran och traditionellt serveras till kalvläggsgrytan Ossobuco. Risotton står dock lika bra på egna ben och resultatet blir krämigt och smakrikt i en vacker, solgul färg.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2023

Risotto milanese

Ingredienser

4 portioner
4 msk konc kyckling- eller grönsaksfond
ca 14 dl vatten
1 liten gul lök
4 msk smör (4 msk motsvarar ca 50 g)
4 dl risottoris
1 förp saffran (à 1/2 g)
1 dl vitt vin
1 dl riven parmesan (+ ev extra till servering)
salt
svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
16 personer har röstat

Kommentar

Mycket god och lättlagad risotto. Vi hade den till ICAs förträffliga parmesankyckling

Anders

2003-07-27

Näringsvärde per portion

Energi2081 KJ / 498 kCal
Fett17 g
Salt4 g
Kolhydrater70 g
Protein11 g

Testa liknande recept

Risotto med salsiccia
Betyg 4.5 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Risotto med ramslöksolja
Betyg 4.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Risotto di funghi
Betyg 4.1 av 5.
16 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Risotto med majs, rostade vaxbönor och manchego
Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krämig saffransrisotto med räkor
Betyg 4.2 av 5.
64 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Grön ärtrisotto
Betyg 4.7 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga