Getostrisotto med rostade rödbetor
Charmerande, krämig och smakfull är ord som beskriver den här risotton på ett bra sätt. Du rostar rödbetorna och blandar i dem i risotton tillsammans med kladdig getost och knapriga nötter.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2009
Ingredienser
4 portioner
Rostade rödbetor
600 g färska rödbetor
1 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm peppar
Getostrisotto
1 l vatten
2 grönsaks- eller hönsbuljongtärningar
1 gul lök
2 msk olivolja
1/2 msk färsk hackad rosmarin eller torkad rosmarin (1/2 msk färsk rosmarin motsvarar 1/2 tsk torkad)
4 dl risottoris (t ex arborio eller carnaroli)
2 dl vitt vin/ matlagningsvin
200 g getost (chèvretyp)
Till servering
1 dl rostade, hackade nötter (t ex pinje- och hasselnötter)
1 påse rucola (à 70 g)
ev balsamicosirap
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är inkl. tillbehör.
Energi3194 KJ / 775 kCal
Fett33 g
Salt5 g
Kolhydrater92 g
Protein22 g
Kommentarer
Jättegott
Rickard
2021-10-30Testlagare Åke Nilsson Balsamicosirapen fick jag koka ihop själv eftersom jag inte hittade den i min butik. Andra gången lade jag till finhackad röd och grön paprika för att få lite mer färg. En av mina gäster föreslog att man kunde servera den som en liten förrätt, med lite mindre risotto och mer rostade rödbetor. BETYG: 4,1
Redaktionen
2009-01-16Testlagare Mikaela Fredin Jag är inte så förtjust i getost så detta var inte min favorit. Men Daniel och hans pappa, som vi bjöd in att smaka, tyckte om rätten och tog om av den. Plus i kanten för att det blev så lite disk! I upplagning två tog vi riven ost i stället för getost och bytte ut de rostade rödbetorna mot inlagda. BETYG: 3,0
Redaktionen
2009-01-16