Getostrisotto med rostade rödbetor

23
3
Getostrisotto med rostade rödbetor

Charmerande, krämig och smakfull är ord som beskriver den här risotton på ett bra sätt. Du rostar rödbetorna och blandar i dem i risotton tillsammans med kladdig getost och knapriga nötter.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2009

Getostrisotto med rostade rödbetor

Ingredienser

4 portioner

Rostade rödbetor

600 g
färska rödbetor
1 msk
olivolja
1 tsk
salt
1 krm
peppar

Getostrisotto

1 l
vatten
2
grönsaks- eller hönsbuljongtärningar
1
gul lök
2 msk
olivolja
1/2 msk
färsk hackad rosmarin eller torkad rosmarin (1/2 msk färsk rosmarin motsvarar 1/2 tsk torkad)
4 dl
risottoris (t ex arborio eller carnaroli)
2 dl
vitt vin/ matlagningsvin
200 g
getost (chèvretyp)

Till servering

1 dl
rostade, hackade nötter (t ex pinje- och hasselnötter)
1
påse rucola (à 70 g)
-
ev balsamicosirap

För alla

Läs noga på ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj ost som lagrats mer än 3 månader.

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2009.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 1 2009.

Näringsberäkningen är inkl. tillbehör.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

23

Kommentarer

Redaktionen

2009-01-16

Testlagare Åke Nilsson Balsamicosirapen fick jag koka ihop själv eftersom jag inte hittade den i min butik. Andra gången lade jag till finhackad röd och grön paprika för att få lite mer färg. En av mina gäster föreslog att man kunde servera den som en liten förrätt, med lite mindre risotto och mer rostade rödbetor. BETYG: 4,1

Redaktionen

2009-01-16

Testlagare Mikaela Fredin Jag är inte så förtjust i getost så detta var inte min favorit. Men Daniel och hans pappa, som vi bjöd in att smaka, tyckte om rätten och tog om av den. Plus i kanten för att det blev så lite disk! I upplagning två tog vi riven ost i stället för getost och bytte ut de rostade rödbetorna mot inlagda. BETYG: 3,0

Redaktionen

2009-01-16

Testlagare Malin Sollert En typisk vuxenrätt! Min man, Johan, var helt salig ? bland det godaste han ätit! Barnen gillade det inte alls. Andra gången tog jag grön- och vitmögelost i stället och lade till trattkantareller. Supergott! Sonen Eric, som tänker mycket på hälsa, var lite tveksam eftersom rätten innehåller så mycket ost. BETYG: 4,0

Näringsvärde per portion

Energi 3194 KJ / 775 kCal
Fett 33 g
Salt 5 g
Kolhydrater 92 g
Protein 22 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept