Getostrisotto med rostade rödbetor

Betyg 3.9 av 5.
33 personer har röstat
4
Getostrisotto med rostade rödbetor

Charmerande, krämig och smakfull är ord som beskriver den här risotton på ett bra sätt. Du rostar rödbetorna och blandar i dem i risotton tillsammans med kladdig getost och knapriga nötter.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2009

Getostrisotto med rostade rödbetor

Ingredienser

4 portioner

Rostade rödbetor

600 g  färska rödbetor
1 msk  olivolja
1 tsk  salt
1 krm  peppar

Getostrisotto

1 l  vatten
2   grönsaks- eller hönsbuljongtärningar
1   gul lök
2 msk  olivolja
1/2 msk  färsk hackad rosmarin eller torkad rosmarin (1/2 msk färsk rosmarin motsvarar 1/2 tsk torkad)
4 dl  risottoris (t ex arborio eller carnaroli)
2 dl  vitt vin/ matlagningsvin
200 g  getost (chèvretyp)

Till servering

1 dl  rostade, hackade nötter (t ex pinje- och hasselnötter)
1   påse rucola (à 70 g)
ev balsamicosirap

För alla

Läs noga på ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj ost som lagrats mer än 3 månader.

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2009.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 1 2009.

Näringsberäkningen är inkl. tillbehör.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
33 personer har röstat

Kommentarer

Jättegott

Rickard

2021-10-30

Testlagare Åke Nilsson Balsamicosirapen fick jag koka ihop själv eftersom jag inte hittade den i min butik. Andra gången lade jag till finhackad röd och grön paprika för att få lite mer färg. En av mina gäster föreslog att man kunde servera den som en liten förrätt, med lite mindre risotto och mer rostade rödbetor. BETYG: 4,1

Redaktionen

2009-01-16

Testlagare Mikaela Fredin Jag är inte så förtjust i getost så detta var inte min favorit. Men Daniel och hans pappa, som vi bjöd in att smaka, tyckte om rätten och tog om av den. Plus i kanten för att det blev så lite disk! I upplagning två tog vi riven ost i stället för getost och bytte ut de rostade rödbetorna mot inlagda. BETYG: 3,0

Redaktionen

2009-01-16

Näringsvärde per portion

Energi3194 KJ / 775 kCal
Fett33 g
Salt5 g
Kolhydrater92 g
Protein22 g

Testa liknande recept

Getostfyllda smördegsknyten
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Getostkräm med äppelgranité
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Frukt- och nötfylld brietårta
Betyg 3.8 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pasta med hemgjord pesto på basilika och ruccola
Betyg 4 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Risotto som i Lido di Ostia
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Getostkräm
Betyg 2.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga