Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Getostrisotto med rostade rödbetor

Charmerande, krämig och smakfull är ord som beskriver den här risotton på ett bra sätt. Du rostar rödbetorna och blandar i dem i risotton tillsammans med kladdig getost och knapriga nötter.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200ºC.
  2. Rostade rödbetor: Skala och klyfta rödbetorna. Blanda dem med olja, salt och peppar. Rosta på plåt i 30-40 minuter.
  3. Getostrisotto: Koka upp vatten med buljongtärningar.
  4. Skala och hacka löken fint. Fräs i olja med rosmarinen tills löken blivit mjuk. Tillsätt riset och låt fräsa med 1 minut.
  5. Häll i vinet och låt koka in i ca 3 minuter. Rör ner lite av buljongen i omgångar. Koka på svag värme tills riset är "al dente", ca 25 minuter.
  6. Dra från plattan och rör ner getosten (ta ev bort kanten först). Risotton ska vara riktigt krämig (tillsätt ev mer buljong). Servera med rödbetor, nötter och rucola och ringla gärna över balsamicosirap.

För alla

Läs noga på ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj ost som lagrats mer än 3 månader.

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2009.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 1 2009.

Näringsberäkningen är inkl. tillbehör.

Ingredienser

Portioner: 4
Rostade rödbetor
  • 600 g färska rödbetor
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
Getostrisotto
  • 1 l vatten
  • 2 grönsaks- eller hönsbuljongtärningar
  • 1 gul lök
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 msk färsk hackad rosmarin eller torkad rosmarin (1/2 msk färsk rosmarin motsvarar 1/2 tsk torkad)
  • 4 dl risottoris (t ex arborio eller carnaroli)
  • 2 dl vitt vin/ matlagningsvin
  • 200 g getost (chèvretyp)
Till servering
  • 1 dl rostade, hackade nötter (t ex pinje- och hasselnötter)
  • 1 påse ruccola (à 70 g)
  • ev balsamicosirap
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3194 kJ / 775 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept