Ärtrisotto med rostad lök och stekt kapris

Denna krämiga risotto blir en smarrig middag som du enkelt kan variera med det du har hemma! Här har vi lagat den med frysta ärter. Servera risotton med rostad lök och stekt kapris.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2023

Ingredienser
4 portioner
12 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 gul lök
5 msk smör
4 dl risottoris (t ex carnaroli)
3 dl frysta ärtor
1 dl riven lagrad ost
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 msk kapris
1/2 dl rostad lök
Gör så här
00:25:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2262 KJ / 540 kCal
Fett20 g
Salt2.48 g
Kolhydrater74 g
Protein13 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Lättlagat och ganska gott.
Sara
2025-01-18Riktigt god smakrik risotto!
Liljana
2024-03-13Kaprisen blev jättegod, den lyfte hela rätten!
Kristina
2023-02-28