Risotto di funghi

16
4
Risotto di funghi

Ett festligt recept på krämig Risotto di funghi. Du gör den av bland annat svamp som Karl-Johan, portabella eller shiitake, lök, vitlök, chili, vitt vin och parmesanost. Receptet är vegetariskt om du skippar köttbuljong.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2004

Risotto di funghi

Ingredienser

4 portioner
250 g karljohanssvamp (alt portabella, shiitake eller skogschampinjon)
1 köttbuljongtärning eller grönsaksbuljong
1 l vatten
1 gul lök
2 - 3 vitlöksklyftor
1/3 röd chilifrukt (spansk peppar)
1 - 1 1/2 msk olivolja
1/2 dl vitt vin
1 knippe persilja
3 dl risottoris (t ex carnaroli eller avorio)
150 g parmesan
salt
svartpeppar från kvarn till servering

För alla

Fri från gluten. Innehåller mjölk.
Gör äggfri: Känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsmedlet E1105, Lysozym, t ex parmigiano reggiano.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Katarina

2021-01-06

Så god lätt att göra och tillsätta det man vill !😊

Mia

2005-10-16

Använde kantareller och det blev jättegott! Väldigt lyxig och krämig risotto. Lätt att laga, se bara till att röra konstant.

Eva

2004-11-08

Detta är en lyxig risotto som blir gudomligt krämig och god. Mer vätska gick åt så jag kompletterade med ytterligare buljong och vin. En liten skvätt grädde tillsammans med parmesanen på slutet gjorde sitt till för krämigheten.