Risotto di funghi
Ett festligt recept på krämig Risotto di funghi. Du gör den av bland annat svamp som Karl-Johan, portabella eller shiitake, lök, vitlök, chili, vitt vin och parmesanost. Receptet är vegetariskt om du skippar köttbuljong.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2004
Ingredienser
4 portioner
250 g karljohanssvamp (alt portabella, shiitake eller skogschampinjon)
1 köttbuljongtärning eller grönsaksbuljong
1 l vatten
1 gul lök
2 - 3 vitlöksklyftor
1/3 röd chilifrukt (spansk peppar)
1 - 1 1/2 msk olivolja
1/2 dl vitt vin
1 knippe persilja
3 dl risottoris (t ex carnaroli eller avorio)
150 g parmesan
salt
svartpeppar från kvarn till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Så god lätt att göra och tillsätta det man vill !😊
Katarina
2021-01-06Använde kantareller och det blev jättegott! Väldigt lyxig och krämig risotto. Lätt att laga, se bara till att röra konstant.
Mia
2005-10-16Detta är en lyxig risotto som blir gudomligt krämig och god. Mer vätska gick åt så jag kompletterade med ytterligare buljong och vin. En liten skvätt grädde tillsammans med parmesanen på slutet gjorde sitt till för krämigheten.
Eva
2004-11-08