Risotto di funghi

Betyg 4.1 av 5.
16 personer har röstat
4
Risotto di funghi

Ett festligt recept på krämig Risotto di funghi. Du gör den av bland annat svamp som Karl-Johan, portabella eller shiitake, lök, vitlök, chili, vitt vin och parmesanost. Receptet är vegetariskt om du skippar köttbuljong.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2004

Risotto di funghi

Ingredienser

4 portioner
250 g karljohanssvamp (alt portabella, shiitake eller skogschampinjon)
1 köttbuljongtärning eller grönsaksbuljong
1 l vatten
1 gul lök
2 - 3 vitlöksklyftor
1/3 röd chilifrukt (spansk peppar)
1 - 1 1/2 msk olivolja
1/2 dl vitt vin
1 knippe persilja
3 dl risottoris (t ex carnaroli eller avorio)
150 g parmesan
salt
svartpeppar från kvarn till servering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
16 personer har röstat

Kommentarer

Så god lätt att göra och tillsätta det man vill !😊

Katarina

2021-01-06

Använde kantareller och det blev jättegott! Väldigt lyxig och krämig risotto. Lätt att laga, se bara till att röra konstant.

Mia

2005-10-16

Detta är en lyxig risotto som blir gudomligt krämig och god. Mer vätska gick åt så jag kompletterade med ytterligare buljong och vin. En liten skvätt grädde tillsammans med parmesanen på slutet gjorde sitt till för krämigheten.

Eva

2004-11-08

Testa liknande recept

Risotto frutti de mare
Betyg 3.6 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsrostat ris med svamp
Betyg 3.2 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Risotto milanese
Betyg 4.3 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Risotto som i Lido di Ostia
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Risotto med sparris och grillad paprika
Betyg 3.9 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Balsamicobräserad fläskfilé med rödkålsrisotto
Betyg 4.8 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga