Ärtplättar med morotssallad
Plättar med ärtor och vita bönor blir en matigare variant av vanliga plättar. De blir dessutom härligt gröna i färgen! Här äts de tillsammans med en sallad gjord på bland annat matvete, morötter och ärtskott, samt en yoghurt smaksatt med fänkål. Smakliga plättar önskar vi!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2020
Ingredienser
4 portioner
Plättar
1 förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
2 dl mjölk
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 tsk spiskummin
2 ägg
250 g frysta gröna ärtor
2 msk olja
Sallad
1 1/2 dl matvete
150 g haricots verts (bönor)
skal och saft 1/2 apelsin
2 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
salt
peppar
3 morötter
1/2 ask ärtskott (à 100 g)
1 tsk fänkålsfrö
2 dl matyoghurt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2337 KJ / 559 kCal
Fett23 g
Salt3.4 g
Kolhydrater60 g
Protein21 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Tror man behöver vara rätt så inbiten vegetarian för att gilla detta recept 😉 Helt ätbart men något fattades.
Jukka
2020-05-26