Ärtplättar med morotssallad

8
1 Klimatsmart
Ärtplättar med morotssallad

Plättar med ärtor och vita bönor blir en matigare variant av vanliga plättar. De blir dessutom härligt gröna i färgen! Här äts de tillsammans med en sallad gjord på bland annat matvete, morötter och ärtskott, samt en yoghurt smaksatt med fänkål. Smakliga plättar önskar vi!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2020

Ärtplättar med morotssallad

Ingredienser

4 portioner

Plättar

1 förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
2 dl mjölk
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 tsk spiskummin
2 ägg
250 g frysta gröna ärtor
2 msk olja

Sallad

1 1/2 dl matvete
150 g haricots verts (bönor)
skal och saft 1/2 apelsin
2 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
salt
peppar
3 morötter
1/2 ask ärtskott (à 100 g)
1 tsk fänkålsfrö
2 dl matyoghurt

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot majsstärkelse. Byt ut kvarngryn mot glutenfri couscous, quinoa eller ris.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och yoghurt till mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Tips

Skär gärna ner några jalapeños i salladen.

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentar

Jukka

2020-05-26

Tror man behöver vara rätt så inbiten vegetarian för att gilla detta recept 😉 Helt ätbart men något fattades.

Näringsvärde per portion

Energi 2337 KJ / 559 kCal
Fett 23 g
Salt 3.4 g
Kolhydrater 60 g
Protein 21 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden