Sallad med grillad piel de sapomelon, grillost och grapefrukt

Betyg 2.2 av 5.
5 personer har röstat
1
Sallad med grillad piel de sapomelon, grillost och grapefrukt

Fräsch god sallad där piel de sapomelonens härliga sötma möter grillostens sälta. Extra fräsch blir melonsalladen av grapefruktsskivorna och fänkålen. Ringla över en god senapsdressing och servera salladen.

Sallad med grillad piel de sapomelon, grillost och grapefrukt

Ingredienser

4 portioner
1 piel de sapomelon (1 melon motsvarar ca 1 kg)
1 röd grapefrukt
1 liten fänkål (à ca 150 g)
2 tsk torkade fänkålsfrön
2 msk dijonsenap
2 tsk rödvinsvinäger
1 dl olivolja
salt
svartpeppar
2 förp grillost (à 200 g)
1 förp ärtskott (à 100 g)

Till servering

grillat surdegsbröd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.2 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Tyvärr går inte smakerna alls ihop. Dressingen passar inte med resten av ingredienserna.

Sara

2024-05-26

Näringsvärde per portion

Energi2563 KJ / 613 kCal
Fett45 g
Salt5 g
Kolhydrater24 g
Protein26 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Grillostspett med melon
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Caprese med grillost på grillat surdegsbröd
Betyg 3.4 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bowl med grillost, sparris och misokräm
Betyg 4.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Grillad grillost i pitabröd
Betyg 2.7 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tomat- och brödsallad med grillost och dill
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillostssallad med tomater och dillvinägrett
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga