Sallad med grillad piel de sapomelon, grillost och grapefrukt

0
0
Sallad med grillad piel de sapomelon, grillost och grapefrukt

Fräsch god sallad där piel de sapomelonens härliga sötma möter grillostens sälta. Extra fräsch blir melonsalladen av grapefruktsskivorna och fänkålen. Ringla över en god senapsdressing och servera salladen.

Skriv ut
Sallad med grillad piel de sapomelon, grillost och grapefrukt

Ingredienser

4 portioner
1
piel de sapomelon (1 melon motsvarar ca 1 kg)
1
röd grapefrukt
1
liten fänkål (à ca 150 g)
2 tsk
torkade fänkålsfrön
2 msk
dijonsenap
2 tsk
rödvinsvinäger
1 dl
olivolja
-
salt
-
svartpeppar
2
förp grillost (à 200 g)
1
förp ärtskott (à 100 g)

Till servering

grillat surdegsbröd

För alla

Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: byt ut grillost mot laktosfri halloumi.

Gör så här

Tips

Rosta gärna fänkålsfröna i en torr stekpanna innan de mortlas, fänkålssmaken blir djupare då. Spara gärna fänkålsdillen och garnera salladen med.

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2563 KJ / 613 kCal
Fett 45 g
Salt 5 g
Kolhydrater 24 g
Protein 26 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept