Sallad med grillad piel de sapomelon, grillost och grapefrukt
Fräsch god sallad där piel de sapomelonens härliga sötma möter grillostens sälta. Extra fräsch blir melonsalladen av grapefruktsskivorna och fänkålen. Ringla över en god senapsdressing och servera salladen.
Ingredienser
4 portioner
1 piel de sapomelon (1 melon motsvarar ca 1 kg)
1 röd grapefrukt
1 liten fänkål (à ca 150 g)
2 tsk torkade fänkålsfrön
2 msk dijonsenap
2 tsk rödvinsvinäger
1 dl olivolja
salt
svartpeppar
2 förp grillost (à 200 g)
1 förp ärtskott (à 100 g)
Till servering
grillat surdegsbröd
För alla
Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: byt ut grillost mot laktosfri halloumi.
Gör så här
Tips
Rosta gärna fänkålsfröna i en torr stekpanna innan de mortlas, fänkålssmaken blir djupare då. Spara gärna fänkålsdillen och garnera salladen med.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2563 KJ / 613 kCal
Fett45 g
Salt5 g
Kolhydrater24 g
Protein26 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Tyvärr går inte smakerna alls ihop. Dressingen passar inte med resten av ingredienserna.
Sara
2024-05-26