Grynotto med sötpotatis och ärtskott

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
0
Grynotto med sötpotatis och ärtskott

Grynotto är minst lika god som en vanlig risotto och i den här varianten kompletterar du den obligatoriska parmesanosten även med rostad sötpotatis och aromatiska örter. Servera grynotton som den är eller tillsammans med lammstek, ett pocherat ägg eller ugnsbakad lax.

Grynotto med sötpotatis och ärtskott

Ingredienser

4 portioner
1   stor sötpotatis (à ca 500 g)
1   purjolök (à ca 300 g)
1   vitlöksklyfta
3 msk  olivolja
1   kruka persilja
4   port matvete
7 dl  grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
3 dl  finriven parmesan
25 g  smör
2 tsk  torkad dragon
salt
svartpeppar

Till servering

1   ask ärtskott (à ca 100 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2138 KJ / 511 kCal
Fett26 g
Salt3 g
Kolhydrater45 g
Protein20 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Matveteotto med riven ost
Betyg 2.7 av 5.
59 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grynotto med champinjoner, dragon och rostad selleri
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Matvetesallad med fetaost
Betyg 4.1 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fjällripa med risotto på matvete
Betyg 2.5 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tonfisksallad med matvete & oliver
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Smörfräst matvete med spenat
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga