Grynotto med sötpotatis och ärtskott
Grynotto är minst lika god som en vanlig risotto och i den här varianten kompletterar du den obligatoriska parmesanosten även med rostad sötpotatis och aromatiska örter. Servera grynotton som den är eller tillsammans med lammstek, ett pocherat ägg eller ugnsbakad lax.
Ingredienser
4 portioner
1 stor sötpotatis (à ca 500 g)
1 purjolök (à ca 300 g)
1 vitlöksklyfta
3 msk olivolja
1 kruka persilja
4 port matvete
7 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
3 dl finriven parmesan
25 g smör
2 tsk torkad dragon
salt
svartpeppar
Till servering
1 ask ärtskott (à ca 100 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2138 KJ / 511 kCal
Fett26 g
Salt3 g
Kolhydrater45 g
Protein20 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer