Grynotto med sötpotatis och ärtskott

1
0 Klimatsmart
Grynotto med sötpotatis och ärtskott

Grynotto är minst lika god som en vanlig risotto och i den här varianten kompletterar du den obligatoriska parmesanosten även med rostad sötpotatis och aromatiska örter. Servera grynotton som den är eller tillsammans med lammstek, ett pocherat ägg eller ugnsbakad lax.

Skriv ut
Grynotto med sötpotatis och ärtskott

Ingredienser

4 portioner
1
stor sötpotatis (à ca 500 g)
1
purjolök (à ca 300 g)
1
vitlöksklyfta
3 msk
olivolja
1
kruka persilja
4
port matvete
7 dl
grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
3 dl
finriven parmesanost
25 g
smör
2 tsk
torkad dragon
-
salt
-
svartpeppar

Till servering

1
ask ärtskott (à ca 100 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut matvete mot ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Osten kan innehålla löpe.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Servera grynotton som den är eller tillsammans med lammstek, ett pocherat ägg eller ugnsbakad lax.

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2138 KJ / 511 kCal
Fett 26 g
Salt 3 g
Kolhydrater 45 g
Protein 20 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept