Stekt lax med citron- och ärtdipp

Betyg 2.8 av 5.
6 personer har röstat
0Klimatsmart
Stekt lax med citron- och ärtdipp

Till kvällens lax bjuder vi på en riktig succésås! Cooking fraiche och gröna ärtor mixas samman, och den smakas av med lite citronsaft, salt och peppar. Vi lovar dig att det är det perfekta tillbehöret till den stekta laxen och kokt durumvete. Smaklig spis önskar vi.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2021

Stekt lax med citron- och ärtdipp

Ingredienser

4 portioner
4   port durumvete (hela gryn)
1   gurka
2 dl  sojabaserad fraiche
1/2   förp frysta gröna ärtor (à 250 g)
1/2   citron
salt
peppar
4   port laxfilé (à 125 g)
2 tsk  rapsolja
1/2   ask ärtskott (à 100 g)

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut durumvete mot glutenfri couscous, quinoa eller ris. Välj glutenfri havre fraiche.

Gör så här

Tips

Skär resten av citronen i klyftor och servera till.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2680 KJ / 637 kCal
Fett32 g
Salt1 g
Kolhydrater49 g
Protein36 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Ärtor med parmesanost och ugnsbakad lax
Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Laxtårta med ärtkräm
Betyg 3.1 av 5.
47 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stekt lax med blomkålsmos och grönt
Betyg 3.4 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad lax med ärtpuré
Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Halstrad lax med grönärtsguacamole
Betyg 3.3 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostad blomkål, laxschnitzel och ärtkräm med chili
Betyg 4.3 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga