Stekt lax med citron- och ärtdipp

4
0 Klimatsmart
Stekt lax med citron- och ärtdipp

Till kvällens lax bjuder vi på en riktig succésås! Cooking fraiche och gröna ärtor mixas samman, och den smakas av med lite citronsaft, salt och peppar. Vi lovar dig att det är det perfekta tillbehöret till den stekta laxen och kokt durumvete. Smaklig spis önskar vi.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2020

Stekt lax med citron- och ärtdipp

Ingredienser

4 portioner
4
port durumvete
1
gurka
2 dl
sojabaserad fraiche
1/2
förp frysta gröna ärtor (à 250 g)
1/2
citron
-
salt
-
peppar
4
port laxfilé (à 125 g)
2 tsk
rapsolja
1/2
ask ärtskott (à 100 g)

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut durumvete mot glutenfri couscous, quinoa eller ris. Välj glutenfri havre fraiche.

Gör så här

Tips

Skär resten av citronen i klyftor och servera till.

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2680 KJ / 637 kCal
Fett 32 g
Salt 1 g
Kolhydrater 49 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept