Stekt lax med citron- och ärtdipp
Till kvällens lax bjuder vi på en riktig succésås! Cooking fraiche och gröna ärtor mixas samman, och den smakas av med lite citronsaft, salt och peppar. Vi lovar dig att det är det perfekta tillbehöret till den stekta laxen och kokt durumvete. Smaklig spis önskar vi.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2021
Ingredienser
4 portioner
4 port durumvete (hela gryn)
1 gurka
2 dl sojabaserad fraiche
1/2 förp frysta gröna ärtor (à 250 g)
1/2 citron
salt
peppar
4 port laxfilé (à 125 g)
2 tsk rapsolja
1/2 ask ärtskott (à 100 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2680 KJ / 637 kCal
Fett32 g
Salt1 g
Kolhydrater49 g
Protein36 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer