UNDER 45 MIN | Medel

Stekt lax med citron- och ärtdipp

Till kvällens lax bjuder vi på en riktig succésås! Cooking fraiche och gröna ärtor mixas samman, och den smakas av med lite citronsaft, salt och peppar. Vi lovar dig att det är det perfekta tillbehöret till den stekta laxen och kokt durumvete. Smaklig spis önskar vi.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 41, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina laxen (om fryst används) och ärterna.
  2. Koka durumvetet enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Skär gurkan i tärningar eller stavar.
  4. Mixa fraiche och ärter i en matberedare eller med en mixerstav. Smaka av med pressad citronsaft, salt och peppar.
  5. Stek laxen i oljan i en stekpanna 4 minuter på varje sida, eller tills laxens innertemperatur är 54°C. Krydda med salt och peppar.
  6. Servera laxen med dipp, durumvete, gurka och ärtskott.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut durumvete mot glutenfri couscous, quinoa eller ris. Välj glutenfri havre fraiche.

Tips

Skär resten av citronen i klyftor och servera till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port durumvete
  • 1 gurka
  • 2 dl sojabaserad fraiche
  • 1/2 förp frysta gröna ärter (à 250 g)
  • 1/2 citron
  • salt
  • peppar
  • 4 port laxfilé (à 125 g)
  • 2 tsk rapsolja
  • 1/2 ask ärtskott (à 100 g)

Näringsvärde
Per portion

Energi 2680 kJ / 637 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept