Ärtplättar med cottage cheese och tomatsallad
Kvällens middag är smarrig och full av vitaminer. Stek plättarna tills de får en gyllene krispig yta och servera med den vackert röda tomat- och löksalladen. Ärtorna tillför en mild sötma och gör de små plättarna extra saftiga. Skeda upp svalkande cottage cheese och fluffigt ris och avnjut med en god dryck. Hoppas det smakar!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2016
Ingredienser
4 portioner
Plättar
250 g frysta gröna ärtor
2 ägg
1 dl mjölk
1 dl vetemjöl
2 krm salt
1 krm peppar
3 msk olja
4 port ris eller annat gryn
Tomatsallad
250 g körsbärstomater
1 rödlök
2 tsk olja
2 tsk rödvinsvinäger
250 g cottage cheese
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2325 KJ / 556 kCal
Fett18.9 g
Salt1.88 g
Kolhydrater70.9 g
Protein22.2 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ärtplättarna var kanonbra, lättgjorda och nyttiga. Smakade utmärkt. Jag hoppade över resten, man kan ha lite gräddfil eller annat som man har hemma till.
Gunilla
2017-06-10Gillades av hela familjen, även de två som vanligtvis inte äter ärtor.
Mona
2016-12-18Fick rätten via matkassen, 14 åringen rös och sambon grimarserade. Konstig kombination av allt i receptet. :)
Mona
2016-12-14