Ärtplättar med cottage cheese och tomatsallad

18
4
Ärtplättar med cottage cheese och tomatsallad

Kvällens middag är smarrig och full av vitaminer. Stek plättarna tills de får en gyllene krispig yta och servera med den vackert röda tomat- och löksalladen. Ärtorna tillför en mild sötma och gör de små plättarna extra saftiga. Skeda upp svalkande cottage cheese och fluffigt ris och avnjut med en god dryck. Hoppas det smakar!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2016

Ärtplättar med cottage cheese och tomatsallad

Ingredienser

4 portioner

Plättar

250 g
frysta gröna ärtor
2
ägg
1 dl
mjölk
1 dl
vetemjöl
2 krm
salt
1 krm
peppar
3 msk
olja
4
port ris eller annat gryn

Tomatsallad

250 g
körsbärstomater
1
rödlök
2 tsk
olja
2 tsk
rödvinsvinäger
250 g
cottage cheese

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjölmix.
Gör laktosfri: använd mjölk och cottage cheese utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt ut cottage cheese mot mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Gunilla

2017-06-10

Ärtplättarna var kanonbra, lättgjorda och nyttiga. Smakade utmärkt. Jag hoppade över resten, man kan ha lite gräddfil eller annat som man har hemma till.

Mona

2016-12-18

Gillades av hela familjen, även de två som vanligtvis inte äter ärtor.

Mona

2016-12-14

Fick rätten via matkassen, 14 åringen rös och sambon grimarserade. Konstig kombination av allt i receptet. :)

Näringsvärde per portion

Energi 2325 KJ / 556 kCal
Fett 18.9 g
Salt 1.88 g
Kolhydrater 70.9 g
Protein 22.2 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept