Ugnsstekt spättafilé
Ugnsstekt spättafilé är en god och smakrik rätt av potatis, spättafilé, smaksatt cottage cheese och ärter. Den ugnsstekta fiskfilén serveras med potatis, ärter och bröd.
Ingredienser
4 portioner
8 - 10 potatisar (8 st motsvarar ca 800 g)
600 g spättafilé
1 tsk salt
1 krm peppar
250 g cottage cheese gärna smaksatt med t ex feta och oliver
2 msk flytande margarin
1/2 dl ströbröd
300 g djupfrysta ärtor
bröd till servering
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på ströbrödet och brödet för samtliga allergener.
Gör glutenfri: servera glutenfritt bröd till.
Gör mjölkfri: byt ut cottage cheese mot sojabaserad ost och det flytande margarinet mot smält mjölkfritt margarin.
Gör så här
Tips
Stek dubbel mängd fisk och ta med kall som lunchmacka till jobbet tillsammans med sallatsblad, tomatskivor och rödlöksringar.
Gröna tipset: Skär squash i skivor på längden och fyll med cottage cheese. Stek på samma sätt som ovan.
Gröna tipset: Skär squash i skivor på längden och fyll med cottage cheese. Stek på samma sätt som ovan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2555 KJ / 611 kCal
Fett0 g
Kommentarer