Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Grön ärtröra med pepparrot

En lika fräsch som snyggt grönfärgad röra baserad på frysta gröna ärter. Fega inte med den färska pepparroten bara – det är den som är hela grejen! Bred ärtröran på ett gott bröd, dippa grönsaksstavar eller servera till ugnsbakad lax.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 3 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka ärterna i lättsaltat vatten ca 2 minuter. Spola kallt och låt dem rinna av.
  2. Mixa ärter, cottage cheese, citronjuice och pepparrot slätt med stavmixer eller i en liten matberedare.
  3. Smaka av med salt.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktsofri cottage cheese.
Gör mjölkproteinfri: bytut cottage cheese mot mjölkproteinfri färskost.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Ingredienser

Portioner: ca 3 dl
  • 250 g frysta gröna ärter
  • 1 dl cottage cheese
  • 1 msk pressad citronjuice
  • 3 msk riven färsk pepparrot
  • 2 krm salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 439 kJ / 104 kCal