Ärtpannkakor med tomat och mozzarellassallad
Pannkakor gjorda på vita bönor, ägg, ärtor, gräddfil och het sambal som blandas och smörsteks gyllene. De matiga, frasiga pannkakorna serveras med en klassisk tomat- och mozzarellasallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2017
Ingredienser
4 portioner
Pannkakor
1 förp kokta vita bönor
1 dl vatten
1 dl majsstärkelse
1 tsk salt
3 dl gräddfil
3 ägg
250 g små gröna ärtor
1 tsk sambal oelek
2 msk smör
Sallad
4 tomater
1 rödlök
2 förp mozzarella (à 125 g)
1 msk olivolja
1 tsk rödvinsvinäger
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2456 KJ / 584 kCal
Fett36.2 g
Salt3.02 g
Kolhydrater33.5 g
Protein27.9 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Det här var det hittills sämsta receptet på vego-plättar/pannkakor! Smeten stelnar inte och det blir bara trasor istället för kakor!
Per-olov
2017-05-16