Ärt- och basilikaplättar med mozzarella

23
1
Ärt- och basilikaplättar med mozzarella

Vackert grönskimrande ärt- och basilikaplättar som är ett nyttigt och gott alternativ till vanliga pannkakor. Mixa bara ihop alla ingredienser till en smet och stek på. Lätt som en plätt! Avnjut dina plättar med mozzarella och antipasto som ger både krämighet och sälta.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2016

Ärt- och basilikaplättar med mozzarella

Ingredienser

4 portioner

Plättar

250 g
små fina ärtor
1/2
kruka basilika
3
ägg
1 dl
vispgrädde
3 dl
mjölk
2 1/2 dl
vetemjöl
1/2 tsk
salt
1 krm
peppar
2 msk
smör eller margarin

Till servering

2
förp mozzarella (à 125 g)
1/2
huvudsallad
240 g
antipasto

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd grädde, mjölk, matfett och mozzarella utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett. Byt ut mozzarella mot mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Tips

Lite balsamvinäger på salladen är gott.

Vad tyckte du om receptet?

23

Kommentar

Ann-theres

2016-05-29

Gjorde paj av det i stället Mycket godare

Näringsvärde per portion

Energi 3108 KJ / 763 kCal
Fett 48 g
Salt 3 g
Kolhydrater 38 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept