Ärt- och basilikaplättar med mozzarella

Vackert grönskimrande ärt- och basilikaplättar som är ett nyttigt och gott alternativ till vanliga pannkakor. Mixa bara ihop alla ingredienser till en smet och stek på. Lätt som en plätt! Avnjut dina plättar med mozzarella och antipasto som ger både krämighet och sälta.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2016

Ingredienser
4 portioner
Plättar
250 g små fina ärtor
1/2 kruka basilika
3 ägg
1 dl vispgrädde
3 dl mjölk
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 krm peppar
2 msk smör eller margarin
Till servering
2 förp mozzarella (à 125 g)
1/2 huvudsallad
240 g antipasto
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3108 KJ / 763 kCal
Fett48 g
Salt3 g
Kolhydrater38 g
Protein38 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Gjorde paj av det i stället Mycket godare
Ann-theres
2016-05-29