Ärt- och basilikaplättar med mozzarella
Vackert grönskimrande ärt- och basilikaplättar som är ett nyttigt och gott alternativ till vanliga pannkakor. Mixa bara ihop alla ingredienser till en smet och stek på. Lätt som en plätt! Avnjut dina plättar med mozzarella och antipasto som ger både krämighet och sälta.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2016
Ingredienser
Plättar
Till servering
För alla
Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd grädde, mjölk, matfett och mozzarella utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett. Byt ut mozzarella mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Gjorde paj av det i stället Mycket godare
Ann-theres
2016-05-29