Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ärtplättar med mozzarellasallad

De delikata smörstekta gröna plättarna gjorda på ärtor serveras med frasig varm baguette, krämig vit mozzarella och umamirik bresaola. Här gifter sig texturer och smaker fint och bjuder på en god och mättande middag. Garnera med krispiga cosmpolitansalladsblad och låt maten smaka!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 22, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina ärtorna.
  2. Sätt på ugnen enligt anvisningen på brödförpackningen.
  3. Plättar: Mixa allt, förutom matfettet, till plättarna till en slät smet.
  4. Stek plättar i matfettet i en stek- eller plättpanna.
  5. Grädda brödet enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Till servering: Skär mozzarellan och salladen i bitar.
  7. Servera plättarna med bröd, mozzarella, sallad och bresaola.

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd mjöl och bröd utan gluten.
Gör laktosfri: använd mjölk, matfett och mozzarella utan laktos.

Ingredienser

Portioner: 4
Plättar
  • 250 g små fina ärter
  • 3 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 1/2 dl vatten
  • 2 1/2 dl vetemjöl (1 1/2 dl motsvarar ca 150 g)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 msk smör eller margarin
Till servering
  • 280 g baguette
  • 2 förp mozzarella (à 125 g)
  • 1/2 cosmopolitansallad
  • 2 förp bresaola (à 70 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3104 kJ / 741 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept