Ärtplättar med mozzarellasallad
De delikata smörstekta gröna plättarna gjorda på ärtor serveras med frasig varm baguette, krämig vit mozzarella och umamirik bresaola. Här gifter sig texturer och smaker fint och bjuder på en god och mättande middag. Garnera med krispiga cosmpolitansalladsblad och låt maten smaka!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2017
Ingredienser
4 portioner
Plättar
250 g små fina ärtor
3 ägg
4 dl mjölk
1/2 dl vatten
2 1/2 dl vetemjöl (1 1/2 dl motsvarar ca 150 g)
1/2 tsk salt
1 krm peppar
2 msk smör eller margarin
Till servering
280 g baguette
2 förp mozzarella (à 125 g)
1/2 cosmopolitansallad
2 förp bresaola (à 70 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3104 KJ / 741 kCal
Fett27.6 g
Salt4.07 g
Kolhydrater74.6 g
Protein44.5 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Supergott, en av mina favvorätter!
Merethe
2018-11-19