Ärtplättar med mozzarellasallad

13
1
Ärtplättar med mozzarellasallad

De delikata smörstekta gröna plättarna gjorda på ärtor serveras med frasig varm baguette, krämig vit mozzarella och umamirik bresaola. Här gifter sig texturer och smaker fint och bjuder på en god och mättande middag. Garnera med krispiga cosmpolitansalladsblad och låt maten smaka!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2017

Ärtplättar med mozzarellasallad

Ingredienser

4 portioner

Plättar

250 g
små fina ärtor
3
ägg
4 dl
mjölk
1/2 dl
vatten
2 1/2 dl
vetemjöl (1 1/2 dl motsvarar ca 150 g)
1/2 tsk
salt
1 krm
peppar
2 msk
smör eller margarin

Till servering

280 g
baguette
2
förp mozzarella (à 125 g)
1/2
cosmopolitansallad
2
förp bresaola (à 70 g)

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd mjöl och bröd utan gluten.
Gör laktosfri: använd mjölk, matfett och mozzarella utan laktos.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentar

Merethe

2018-11-19

Supergott, en av mina favvorätter!

Näringsvärde per portion

Energi 3104 KJ / 741 kCal
Fett 27.6 g
Salt 4.07 g
Kolhydrater 74.6 g
Protein 44.5 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept