Ärtplättar med mozzarellasallad

Betyg 3.2 av 5.
13 personer har röstat
1
Ärtplättar med mozzarellasallad

De delikata smörstekta gröna plättarna gjorda på ärtor serveras med frasig varm baguette, krämig vit mozzarella och umamirik bresaola. Här gifter sig texturer och smaker fint och bjuder på en god och mättande middag. Garnera med krispiga cosmpolitansalladsblad och låt maten smaka!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2017

Ärtplättar med mozzarellasallad

Ingredienser

4 portioner

Plättar

250 g  små fina ärtor
3   ägg
4 dl  mjölk
1/2 dl  vatten
2 1/2 dl  vetemjöl (1 1/2 dl motsvarar ca 150 g)
1/2 tsk  salt
1 krm  peppar
2 msk  smör eller margarin

Till servering

280 g  baguette
2   förp mozzarella (à 125 g)
1/2   cosmopolitansallad
2   förp bresaola (à 70 g)

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd mjöl och bröd utan gluten.
Gör laktosfri: använd mjölk, matfett och mozzarella utan laktos.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
13 personer har röstat

Kommentar

Supergott, en av mina favvorätter!

Merethe

2018-11-19

Näringsvärde per portion

Energi3104 KJ / 741 kCal
Fett27.6 g
Salt4.07 g
Kolhydrater74.6 g
Protein44.5 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Majsplättar med fetaröra
Betyg 3 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Majsplättar med tzatziki
Betyg 2.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Plättar med grönsaker
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Spenat- och potatisplättar med ansjoviskräm
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Potatisplättar med cottage cheese och lingon
Betyg 4.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga