Ärtlasagne med tomater och ricotta

8
0
Ärtlasagne med tomater och ricotta

Smakintensiv grön lasagne. Friska gröna ärtor och mild lök mixas med mjölk och ricotta till slät sås. Såsen varvas med färska lasagneplattor och tomater i flera lager till saftig lasagne. Även god med några skivor lufttorkad skinka.

Ärtlasagne med tomater och ricotta

Ingredienser

4 portioner

Lasagne

2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
500 g frysta gröna ärtor
5 dl mjölk
250 g ricottaost
salt och svartpeppar
6 tomater
400 g färska lasagneplattor

Sallad

1 hjärtsallad eller isbergssallad (1 hjärtsallad motsvarar 1/2 liten isbergssallad)
1 ask ärtskott
1 citron
2 msk olivolja

Till servering

några skivor lufttorkad skinka

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfria lasagneplattor, anpassa tillagningstiden.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck. Byt ut ricotta mot laktosfri creme fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj havre-, soja- eller risbaserad mjölkersättningsprodukt. Byt ut ricotta mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfria lasagneplattor, anpassa tillagningstiden.Näringsvärdet är beräknat exkl serveringsförslag.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2254 KJ / 544 kCal
Fett 24 g
Salt 2.82 g
Kolhydrater 52 g
Protein 25 g
Läs mer om näringsvärden