Ärtlasagne med tomater och ricotta

7
0
Ärtlasagne med tomater och ricotta

Smakintensiv grön lasagne. Friska gröna ärtor och mild lök mixas med mjölk och ricotta till slät sås. Såsen varvas med färska lasagneplattor och tomater i flera lager till saftig lasagne. Även god med några skivor lufttorkad skinka.

Skriv ut
Ärtlasagne med tomater och ricotta

Ingredienser

4 portioner

Lasagne

2
gula lökar
2
vitlöksklyftor
2 msk
olivolja
500 g
frysta gröna ärtor
5 dl
mjölk
250 g
ricottaost
-
salt och svartpeppar
6
tomater
400 g
färska lasagneplattor

Sallad

1
hjärtsallad eller isbergssallad (1 hjärtsallad motsvarar 1/2 liten isbergssallad)
1
ask ärtskott
1
citron
2 msk
olivolja

Till servering

några skivor lufttorkad skinka

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfria lasagneplattor, anpassa tillagningstiden.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck. Byt ut ricotta mot laktosfri creme fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj havre-, soja- eller risbaserad mjölkersättningsprodukt. Byt ut ricotta mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfria lasagneplattor, anpassa tillagningstiden.Näringsvärdet är beräknat exkl serveringsförslag.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2254 KJ / 544 kCal
Fett 24 g
Salt 2.82 g
Kolhydrater 52 g
Protein 25 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept