Ärtlasagne med tomater och ricotta
Smakintensiv grön lasagne. Friska gröna ärtor och mild lök mixas med mjölk och ricotta till slät sås. Såsen varvas med färska lasagneplattor och tomater i flera lager till saftig lasagne. Även god med några skivor lufttorkad skinka.
Ingredienser
4 portioner
Lasagne
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
500 g frysta gröna ärtor
5 dl mjölk
250 g ricottaost
salt
svartpeppar
6 tomater
400 g färska lasagneplattor
Sallad
1 hjärtsallad eller isbergssallad (1 hjärtsallad motsvarar 1/2 liten isbergssallad)
1 ask ärtskott
1 citron
2 msk olivolja
Till servering
några skivor lufttorkad skinka
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl serveringsförslag.
Energi2254 KJ / 544 kCal
Fett24 g
Salt2.82 g
Kolhydrater52 g
Protein25 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer