Grönärtsbiffar med rostad sötpotatis
Underbart sköna, gröna biffar hittar du här. Gjorda på gröna ärtor, cannelinibönor och med smak av oregano och sambal oelek får du ett par smakrika och mättande biffar. Äts tillsammans med rostad sötpotatis och en krämig avokadoröra.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2020
Ingredienser
4 portioner
1 kg sötpotatis
1 msk olja
salt
peppar
Grönärtsbiffar
1 förp kokta cannellinibönor (à 380 g)
250 g små gröna ärtor
2 ägg
2 msk majsstärkelse
1 dl ströbröd
1 msk oregano
1 tsk salt
1 tsk sambal oelek
1 vitlöksklyfta
1 msk olja (till stekning)
Avokadoröra
2 avokador
ca 1 tsk limejuice eller vitvinsvinäger
1 ask ärtskott eller solrosskott (à 100 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2458 KJ / 586 kCal
Fett22 g
Salt2.77 g
Kolhydrater71 g
Protein17 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ta havregryn istället för ströbröd !
Mikael
2024-04-02Jättegoda Hulkenbiffar, vi kallar dem så för de är gröna. Första gången åt vi med sötpotatis, den andra tog vi vanlig klyftpotatis. Det var godare.
Maria
2022-10-23Jättegoda biffar som jag lagat många gånger men skippar oreganon och avokadoröran. Serverar med ugnsbakad morot, palsternacka, sötpotatis, potatis och chilimajonäs samt råa grönsaker. Gillas av alla i familjen.
Elsa
2021-11-30