Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Laxburgare i pitabröd med kikärtor och vitlöksdressing

Om du vill servera laxburgare till middag passar det ypperligt att lägga dem i pitabröd med en dressing av kikärtor, tomater och crème fraiche med vitlökssmak. Laxburgarna trivs gott tillsammans med vitlöksdressingen och är lätta att äta i pitabröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll av spadet från kikärtorna och skölj dem. Skölj tomaterna och salladen. Tärna tomaterna och låt salladen rinna av.
  2. Blanda kikärtor och tomattärningar med ört och vitlökscrème fraiche. Smaka av med salt, peppar och lite citronsaft.
  3. Hetta upp matfettet i en stekpanna på dryg medelvärme. Lägg i laxburgarna och sänkt till medelvärme. Stek dem ca 3 minuter på varje sida eller tills innertemperaturen är 56°C.
  4. Fyll pitabröden med kikärtssallad, sallad och laxburgare.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria pitabröd eller glutenfria tortillabröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri smaksatt crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), smaksätt med färska örter och finriven vitlök.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 burk kikärter (à 400 g)
  • 2 tomater
  • 70 g orientalisk salladsmix
  • 2 dl crème fraiche med vitlök och örter
  • salt och peppar
  • 1 citron
  • 1 tsk matfett
  • 4 laxburgare (chili)
  • 4 pitabröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2766 kJ / 659 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden