Ärtiga majsbiffar med tomatsalsa

Lakto- ovo- vegetariskt recept med lite sting! Dessa ärtiga majsbiffar, gjorda på kikärtor, vita bönor, majs, persilja, sambal oelek, och ost är mycket smakrika och serveras med bulgur, sallad, yoghurt och tomatsalsa. Supergott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2013

Ingredienser
4 portioner
380 g kokta kikärtor
380 g kokta vita bönor
300 g majskorn
1/2 kruka persilja
1 ägg
1 tsk sambal oelek
2 msk majsstärkelse
1 dl riven ost
salt
peppar
4 port bulgur eller annat gryn (gärna fullkorn)
1/2 gurka
4 tomater
1 rödlök
1 lime
2 msk olja
65 g salladsmix
1 dl matyoghurt (10%)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2206 KJ / 527 kCal
Fett16 g
Salt1.1 g
Kolhydrater66 g
Protein22 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
10 stJättegott men det var svårt att få biffarna att hålla ihop.
Amanda
Hej Amanda! Vi har nu lagat upp dem igen och håller med om att de är lite trixiga att få att hålla ihop. Vi gjorde ett nytt försök med ett ägg och resultatet blev fastare biffar. Hoppas du testar receptet igen! Hälsningar Niclas
ICA-köket
Tips, använd kikärtsspadet istället för ägg, då som många säger att biffarna inte höll ihop
Sophia
Jag råkade grovmixa även majsen men det blev bra ändå. Testade först att föra 4 biffar med standardreceptet och som många andra skriver så håller inte biffarna ihop så bra. På den resterande smeten drog jag i ett ägg samt en till matsked med majsmjöl. De sista biffarna höll ihop bättre!
Emma
Jättegod smak men håller ihop EXTREMT dåligt och är väldigt lösa. Nästa gång provar vi med ägg.
Rakel
Håller ihop dåligt när man steker dem. Annars goda. Hade 2 tsk sambal annars blir det mesigt.
Maria
Hur gör man för att de ska hålla ihop bättre? Mjöl? Kan ägg funka?
Fredrik
Supergoda biffar! Istället för bulgur gjorde jag en couscoussallad med stekta tomater, broccoli och bladspenat med limesås till.
Frida
Jättegott recept. Jag serverade i pitabröd, gjorde biffarna med lite mindre samba för barnen och kryddade mina egna med pimiento.
Fredrik
Jättegoda! Jag hade dock 2tsk sambal olek istället för 1tsk, detta ska jag göra om!
Pernilla
Överaskande gott!! lite hetta i biffarna. Kommer göras igen!
Agneta