Apelsinkryddad kyckling med rotselleripuré
Rätten har en doft av apelsin och rosmarin och smakerna gifter sig perfekt med den lena och krämiga rotselleripurén. Pricken över i:et är den gröna salladen av haricots verts och mâchesalladsblad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2017
Ingredienser
4 portioner
Kyckling
1 apelsin
4 tvådelade kycklingfiléer
1 msk smör
salt
svartpeppar
1/2 kruka rosmarin
Puré
ca 500 g rotselleri
600 g fast potatis
50 g smör
1 dl mjölk
Till servering
150 g haricots verts (bönor)
65 g mâchesallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2018 KJ / 482 kCal
Fett16 g
Salt2 g
Kolhydrater38 g
Protein41 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Apelsin och kyckling är så gott ihop . Rotsellerimos var förvånansvärt gott.
Caroline
2020-06-20