Apelsinkryddad kyckling med rotselleripuré

3
1
Apelsinkryddad kyckling med rotselleripuré

Rätten har en doft av apelsin och rosmarin och smakerna gifter sig perfekt med den lena och krämiga rotselleripurén. Pricken över i:et är den gröna salladen av haricots verts och mâchesalladsblad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2017

Apelsinkryddad kyckling med rotselleripuré

Ingredienser

4 portioner

Kyckling

1
apelsin
4
tvådelade kycklingfiléer
1 msk
smör
-
salt och svartpeppar
1/2
kruka rosmarin

Puré

ca 500 g
rotselleri
600 g
fast potatis
50 g
smör
1 dl
mjölk

Till servering

150 g
haricots verts (bönor)
65 g
mâchesallad

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölken mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Caroline

2020-06-20

Apelsin och kyckling är så gott ihop . Rotsellerimos var förvånansvärt gott.

Näringsvärde per portion

Energi 2018 KJ / 482 kCal
Fett 16 g
Salt 2 g
Kolhydrater 38 g
Protein 41 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept