Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Rotfruktsjulienne med vinägrett

Rotfruktsjulienne med vinägrett är en snabblagad grönsaksrätt med ljuvliga smaker. Vinägretten med smak av apelsin och persilja blir ypperlig tillsammans med rotfrukternas sötma.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och strimla morötter och rotselleri så tunt som möjligt. Ansa och strimla purjolök på längden.
  2. Ångkoka juliennen i 2 minuter.
  3. Vinägrett: Blanda en vinägrett av vitvinsvinäger, olivolja, apelsinjuice och -skal, finhackad bladpersilja, salt och peppar.
  4. Blanda juliennen med vinägretten och servera. Servera till fisk eller färsbiffar.

För alla

Fri från gluten, mjölkprotein, laktos och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 morötter
  • 1/2 liten rotselleri
  • 1/2 purjolök
Vinägrett
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • juice och skal av 1 apelsin
  • 2 msk finhackad bladpersilja
  • 4 krm salt
  • 2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 550 kJ / 130 kCal
Fett: 8 g
Läs mer om näringsvärden