Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Honungsbräserad endive med kotlett

Den här rätten gjord på kotlett och honungsbräserad endive ger en fenomenal smakkombination. Endiverna steks gyllenbruna tillsammans med lök i olja. Den söta smaken får du av honungen och saften från apelsinen. Servera med ugnsrostad potatis, kotlett och en sås gjord på färsk persilja.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 50, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en plåt.
  2. Potatis: Dela potatisen i halvor. Blanda dem med olja, salt och peppar. Häll potatisen på den varma plåten och rosta mitt i ugnen ca 30 minuter.
  3. Endiver: Skölj apelsinen, riv skalet och pressa ur saften. Ansa och skär endiverna i klyftor. Skala och klyfta löken.
  4. Stek endiverna och löken i oljan i en stekpanna tills de får lite färg. Häll över apelsinsaften och honungen. Salta och peppra. Låt sjuda under lock ca 10 minuter.
  5. Dela tomaterna, lägg ner dem bland endiverna och låt det bli varmt strax innan servering.
  6. Sås: Hacka persiljan och blanda med smetana och apelsinskalet. Smaka av med salt och peppar.
  7. Kotlett: Stek köttet i smöret i en stekpanna. Salta och peppra.
  8. Servera kotletterna med endiverna, såsen och den rostade potatisen. 
  9. Till servering: Toppa med salladen.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd smetana och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
Potatis
  • 900 g potatis
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
Endiver
  • 1 apelsin
  • 2 endiver
  • 2 rödlökar
  • 1 tsk olja
  • 2 msk honung
  • 250 g körsbärstomater
Sås
  • 1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
  • 2 dl smetana
  • apelsinskal
Kotlett
  • ca 600 g tunnskivad kotlett
  • 1 tsk smör
Till servering
  • 65 g machésallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3076 kJ / 733 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept