Honungsbräserad endive med kotlett

4
0
Honungsbräserad endive med kotlett

Den här rätten gjord på kotlett och honungsbräserad endive ger en fenomenal smakkombination. Endiverna steks gyllenbruna tillsammans med lök i olja. Den söta smaken får du av honungen och saften från apelsinen. Servera med ugnsrostad potatis, kotlett och en sås gjord på färsk persilja.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2014

Honungsbräserad endive med kotlett

Ingredienser

4 portioner

Potatis

900 g potatis
1 msk olja
salt och peppar

Endiver

1 apelsin
2 endiver
2 rödlökar
1 tsk olja
2 msk honung
250 g körsbärstomater

Sås

1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
2 dl smetana
apelsinskal

Kotlett

ca 600 g tunnskivad kotlett
1 tsk smör

Till servering

65 g machésallad

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd smetana och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3076 KJ / 733 kCal
Fett 36 g
Salt 216 g
Kolhydrater 59 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden