Honungsbräserad endive med kotlett
Den här rätten gjord på kotlett och honungsbräserad endive ger en fenomenal smakkombination. Endiverna steks gyllenbruna tillsammans med lök i olja. Den söta smaken får du av honungen och saften från apelsinen. Servera med ugnsrostad potatis, kotlett och en sås gjord på färsk persilja.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2014
Ingredienser
4 portioner
Potatis
900 g potatis
1 msk olja
salt
peppar
Endiver
1 apelsin
2 endiver
2 rödlökar
1 tsk olja
2 msk honung
250 g körsbärstomater
Sås
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
2 dl smetana
apelsinskal
Kotlett
ca 600 g tunnskivad kotlett
1 tsk smör
Till servering
65 g machésallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3076 KJ / 733 kCal
Fett36 g
Salt2.16 g
Kolhydrater59 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer