Honungsbräserad endive med kotlett

Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
0
Honungsbräserad endive med kotlett

Den här rätten gjord på kotlett och honungsbräserad endive ger en fenomenal smakkombination. Endiverna steks gyllenbruna tillsammans med lök i olja. Den söta smaken får du av honungen och saften från apelsinen. Servera med ugnsrostad potatis, kotlett och en sås gjord på färsk persilja.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2014

Honungsbräserad endive med kotlett

Ingredienser

4 portioner

Potatis

900 g potatis
1 msk olja
salt
peppar

Endiver

1 apelsin
2 endiver
2 rödlökar
1 tsk olja
2 msk honung
250 g körsbärstomater

Sås

1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
2 dl smetana
apelsinskal

Kotlett

ca 600 g tunnskivad kotlett
1 tsk smör

Till servering

65 g machésallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3076 KJ / 733 kCal
Fett36 g
Salt2.16 g
Kolhydrater59 g
Protein38 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Bräserade endiver
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ciderbräserad kotlett med äpple och steklök
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad endive med apelsin- och dragonvinägrett
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kotlett BBQ med majskolv
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kotlett med ljummen pastapestosallad
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kotlett med rödvinssås och gurksallad
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga