Möra kycklingfiléer samsas med en senaps- och apelsinsås samt basilika i stekpannan. Servera sedan kycklingen tillsammans med en krämig rotselleripuré som vispas slät. Addera krispig bellaverde och du har kanske en ny favoriträtt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2017
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ska det verkligen vara en hel matsked dijonsenap? Såsen blev bitter i smaken o blaskig.
Charlotte
2023-03-26Mycket god men lite ”vattnig”. Skall prova förslaget med creme fraiche i såsen nästa gång.
Lars-erik
2021-03-12Brynte smöret till moset och det blev fantastiskt gott! Tyckte att såsen blev lite väl syrlig så jag hade i lite matlagningsgrädde. Blev jättegott.
Caroline
2020-11-01