Kyckling i senaps- och apelsinsås med rotselleripuré

16
3
Kyckling i senaps- och apelsinsås med rotselleripuré

Möra kycklingfiléer samsas med en senaps- och apelsinsås samt basilika i stekpannan. Servera sedan kycklingen tillsammans med en krämig rotselleripuré som vispas slät. Addera krispig bellaverde och du har kanske en ny favoriträtt.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2017

Kyckling i senaps- och apelsinsås med rotselleripuré

Ingredienser

4 portioner

Puré

ca 500 g
rotselleri
600 g
fast potatis
3 msk
smör
-
salt och peppar

Kyckling

ca 600 g
kycklingfiléer (gärna små fina)
1 msk
smör
1
apelsin
1 dl
vatten
1/2
kycklingbuljongtärning
1 msk
dijonsenap
1
kruka basilika

Tillbehör

200 g
bellaverde (broccoli)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Bryn gärna smöret till purén för att få en lite nötig karaktär.

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Caroline

11/1/2020

Brynte smöret till moset och det blev fantastiskt gott! Tyckte att såsen blev lite väl syrlig så jag hade i lite matlagningsgrädde. Blev jättegott.

Caroline

1/3/2020

Det var jättegott. Blev väldigt förvånad att moset blev då gott. Jag tog också creme fraiche i såsen istället för smör.

Sigrid

12/12/2017

God, men såsen är väldigt vattnig. Jag lade till creme fraiche, det funkade bra.

Näringsvärde per portion

Energi 1937 KJ / 463 kCal
Fett 15 g
Salt 3 g
Kolhydrater 37 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept