Kyckling i senaps- och apelsinsås med rotselleripuré

21
4
Kyckling i senaps- och apelsinsås med rotselleripuré

Möra kycklingfiléer samsas med en senaps- och apelsinsås samt basilika i stekpannan. Servera sedan kycklingen tillsammans med en krämig rotselleripuré som vispas slät. Addera krispig bellaverde och du har kanske en ny favoriträtt.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2017

Kyckling i senaps- och apelsinsås med rotselleripuré

Ingredienser

4 portioner

Puré

ca 500 g
rotselleri
600 g
fast potatis
3 msk
smör
-
salt och peppar

Kyckling

ca 600 g
kycklingfiléer (gärna små fina)
1 msk
smör
1
apelsin
1 dl
vatten
1/2
kycklingbuljongtärning
1 msk
dijonsenap
1
kruka basilika

Tillbehör

200 g
bellaverde (broccoli)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Tips

Bryn gärna smöret till purén för att få en lite nötig karaktär.

Vad tyckte du om receptet?

21

Kommentarer

Lars-erik

2021-03-12

Mycket god men lite ”vattnig”. Skall prova förslaget med creme fraiche i såsen nästa gång.

Caroline

2020-11-01

Brynte smöret till moset och det blev fantastiskt gott! Tyckte att såsen blev lite väl syrlig så jag hade i lite matlagningsgrädde. Blev jättegott.

Caroline

2020-01-03

Det var jättegott. Blev väldigt förvånad att moset blev då gott. Jag tog också creme fraiche i såsen istället för smör.

Näringsvärde per portion

Energi 1937 KJ / 463 kCal
Fett 15 g
Salt 3 g
Kolhydrater 37 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept