Kyckling i senaps- och apelsinsås med rotselleripuré
Möra kycklingfiléer samsas med en senaps- och apelsinsås samt basilika i stekpannan. Servera sedan kycklingen tillsammans med en krämig rotselleripuré som vispas slät. Addera krispig bellaverde och du har kanske en ny favoriträtt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2017
Ingredienser
4 portioner
Puré
ca 500 g rotselleri
600 g fast potatis
3 msk smör
salt
peppar
Kyckling
ca 600 g kycklingfiléer (gärna små fina)
1 msk smör
1 apelsin
1 dl vatten
1/2 kycklingbuljongtärning
1 msk dijonsenap
1 kruka basilika
Tillbehör
200 g bellaverde (broccoli)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1937 KJ / 463 kCal
Fett15 g
Salt3 g
Kolhydrater37 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ska det verkligen vara en hel matsked dijonsenap? Såsen blev bitter i smaken o blaskig.
Charlotte
2023-03-26Mycket god men lite ”vattnig”. Skall prova förslaget med creme fraiche i såsen nästa gång.
Lars-erik
2021-03-12Brynte smöret till moset och det blev fantastiskt gott! Tyckte att såsen blev lite väl syrlig så jag hade i lite matlagningsgrädde. Blev jättegott.
Caroline
2020-11-01