Äppelsallad med frön
En nyttig och snabblagad äppelsallad med fräsch dressing och härliga inslag av bland annat rostade pumpakärnor, tranbär och smulad chevréost. Salladen passar utmärkt att servera med en skiva färskt bröd!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2008
Ingredienser
4 förrättsportioner
1 1/2 dl pumpakärnor
2 msk färskpressad apelsinjuice
rivet skal av 1 apelsin
2 tsk äppelcidervinäger
2 msk pumpakärneolja (alt oliv- eller rapsolja)
1 påse machésallad (à 70 g)
1 dl torkade tranbär
1 äpple i skivor
200 g chèvre
olivolja
flingsalt
svartpeppar
Gör så här
Receptet är avsett för 4 förrättsportioner.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Lätt, god och fräsch förrätt - rekommenderas
Alexandra
2012-05-17