Äppelsallad med frön

Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
1
Äppelsallad med frön

En nyttig och snabblagad äppelsallad med fräsch dressing och härliga inslag av bland annat rostade pumpakärnor, tranbär och smulad chevréost. Salladen passar utmärkt att servera med en skiva färskt bröd!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2008

Äppelsallad med frön

Ingredienser

4 förrättsportioner
1 1/2 dl pumpakärnor
2 msk färskpressad apelsinjuice
rivet skal av 1 apelsin
2 tsk äppelcidervinäger
2 msk pumpakärneolja (alt oliv- eller rapsolja)
1 påse machésallad (à 70 g)
1 dl torkade tranbär
1 äpple i skivor
200 g chèvre
olivolja
flingsalt
svartpeppar

Gör så här

Receptet är avsett för 4 förrättsportioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat

Kommentar

Lätt, god och fräsch förrätt - rekommenderas

Alexandra

2012-05-17

Testa liknande recept

Äppel- och chèvregravad strömming
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fransk valnötssallad
Betyg 2.8 av 5.
58 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Chèvreröra med apelsin och dragon
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rödbetor med rostade vindruvor och minutbiff
Betyg 4.6 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Krispig vintersallad
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Snitt med chèvre och rostade solrosfrön
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga