Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Äppelsallad med frön

En nyttig och snabblagad äppelsallad med fräsch dressing och härliga inslag av bland annat rostade pumpakärnor, tranbär och smulad chevréost. Salladen passar utmärkt att servera med en skiva färskt bröd!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 (förrätt) portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Receptet är avsett för 4 förrättsportioner.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Blanda pumpakärnor, 2 tsk olivolja och 1 tsk flingsalt. Sprid ut på en plåt och rosta i ugnen i 8-10 minuter. Låt svalna.
  3. Blanda apelsinjuice, rivet skal av 1 apelsin, äppelcidervinäger och 1/2 tsk salt. Tillsätt 2 msk pumpakärneolja (alt oliv- eller rapsolja) under omrörning. Smaka av med 1/2 krm svartpeppar. 
  4. Blanda dressingen med mâchesallad, tranbär och äpple i skivor. Strö över pumpakärnor och smula över chèvre. Servera som förrätt.

Ingredienser

Portioner: 4 (förrätt)
  • 1 1/2 dl pumpakärnor
  • 2 msk färskpressad apelsinjuice
  • rivet skal av 1 apelsin
  • 2 tsk äppelcidervinäger
  • 2 msk pumpakärneolja (alt oliv- eller rapsolja)
  • 1 påse machésallad (à 70 g)
  • 1 dl torkade tranbär
  • 1 äpple i skivor
  • 200 g chèvre
  • olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar
Lägg till i inköpslistan