Ansjovispanerad torsk
Ansjovis med sin goda sälta och ströbröd läggs på torsken och dill och grädde hälls bredvid. Sedan sköter sig rätten själv i ugnen medan man ordnar det sista med broccolin och tomaterna. Enkelt!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2012
Ingredienser
4 portioner
600 g torskfilé
4 port bulgur
125 g ansjovis
2 msk ströbröd
3 msk hackad dill
2 1/2 dl matlagningsgrädde
salt
peppar
400 g broccolibuketter
2 tomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2057 KJ / 491 kCal
Fett15 g
Salt3.5 g
Kolhydrater42 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Lyxa till denna lite genom att använda en bättre bit torsk (typ torskrygg) och riktig grädde. Riktigt god rätt!
Mats
2013-12-22Otroligt enkelt och snabblagat recept. Kommer definitivt att laga detta igen! Tog sej istället för torsk och det blev jättegott.
Maria
2013-01-06Denna räten lagade vi i skolköket 1966. Vad jag kommer ihåg var det gott!
Ann-marie
2012-11-05