Ansjovispanerad torsk

Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
3
Ansjovispanerad torsk

Ansjovis med sin goda sälta och ströbröd läggs på torsken och dill och grädde hälls bredvid. Sedan sköter sig rätten själv i ugnen medan man ordnar det sista med broccolin och tomaterna. Enkelt!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2012

Ansjovispanerad torsk

Ingredienser

4 portioner
600 g torskfilé
4 port bulgur
125 g ansjovis
2 msk ströbröd
3 msk hackad dill
2 1/2 dl matlagningsgrädde
salt
peppar
400 g broccolibuketter
2 tomater

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Lyxa till denna lite genom att använda en bättre bit torsk (typ torskrygg) och riktig grädde. Riktigt god rätt!

Mats

2013-12-22

Otroligt enkelt och snabblagat recept. Kommer definitivt att laga detta igen! Tog sej istället för torsk och det blev jättegott.

Maria

2013-01-06

Denna räten lagade vi i skolköket 1966. Vad jag kommer ihåg var det gott!

Ann-marie

2012-11-05

Näringsvärde per portion

Energi2057 KJ / 491 kCal
Fett15 g
Salt3.5 g
Kolhydrater42 g
Protein43 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Bulgursallad med broccoli och tomat
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ansjovisbakad torsk med dill
Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krossad aspargespotatis med ansjovis och gräddfil
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ansjoviskringlor
Betyg 4.1 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torsk med krasse- och ansjovissås
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Cheesecakecrème med morot, dillgranola och ansjovis
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga