Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Ansjovispanerad torsk

Ansjovis med sin goda sälta och ströbröd läggs på torsken och dill och grädde hälls bredvid. Sedan sköter sig rätten själv i ugnen medan man ordnar det sista med broccolin och tomaterna. Enkelt!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 45, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina torsken.
  2. Sätt ugnen på 200˚C.
  3. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Lägg torsken i en ugnssäker form. Mosa ansjovisen med en gaffel och bred över fisken. Strö över ströbrödet. Blanda dillen med grädden och häll i formen runt fisken. Salta och peppra över grädden. Sätt in den mitt i ugnen ca 20 minuter.
  5. Koka broccolin i mindre buketter i saltat vatten. Skär tomaterna i bitar.
  6. Servera torsken med bulgur och broccoli med tomater.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: Använd glutenfritt ströbröd. Byt ut bulgur mot ris eller quinoa.
Gör laktosfri: Använd laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut matlagningsgrädden mot mjölkfritt ris-, havre- eller sojaalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g torskfilé
  • 4 port bulgur
  • 125 g ansjovis
  • 2 msk ströbröd
  • 3 msk hackad dill
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • salt och peppar
  • 400 g broccolibuketter
  • 2 tomater
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2287 kJ / 547 kCal