Bulgursallad med broccoli och tomat
Ett tillbehör som passar till det mesta. Bulgursalladen är matig, smakfull och nyttig. Den finhackade myntan, färskpressade citronjuicen och vitlöken ger de färgglada broccolin och tomaterna en ypperlig smak.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2005
Ingredienser
10 portioner
4 dl bulgur
1/2 dl färskpressad citronjuice
1/2 dl olivolja
1 rejält knippe färsk finhackad mynta
2 - 3 krossade, hackade vitlöksklyftor
flingsalt
nymalen svartpeppar
400 g broccolibuketter
4 - 5 tomater
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg men innehåller gluten.
Gör glutenfri: använd kokt ris, gärna fullkorns-eller råris, i stället för bulgur.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi760 KJ / 180 kCal
Fett0 g
Kommentarer