Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Bulgursallad med broccoli och tomat

Ett tillbehör som passar till det mesta. Bulgursalladen är matig, smakfull och nyttig. Den finhackade myntan, färskpressade citronjuicen och vitlöken ger de färgglada broccolin och tomaterna en ypperlig smak.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tillaga bulguren enligt anvisning på paketet.
  2. Häll av ev vatten eller buljong och blanda ner citronjuice och olivolja. Krydda med mynta, vitlök, salt och peppar.
  3. Bulguren ska ha mycket smak, den blir mildare när den svalnar och blandas med grönsaker.
  4. Koka broccolin ätmjuk och tärna tomaterna. Blanda alltsammans vid servering gärna rumstempererat. Smaka ev av med ytterligare citronjuice, gärna en skvätt olivolja, ett varv på svartpepparkvarnen och en nypa flingsalt.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg men innehåller gluten.
Gör glutenfri: använd kokt ris, gärna fullkorns-eller råris, i stället för bulgur.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 4 dl bulgur
  • 1/2 dl färskpressad citronjuice
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 rejält knippe färsk finhackad mynta
  • 3 krossade, hackade vitlöksklyftor
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar
  • 400 g broccolibuketter
  • 5 tomater
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!

Näringsvärde
Per portion

Energi 760 kJ / 180 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden