Bulgursallad med broccoli och tomat

Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
0
Bulgursallad med broccoli och tomat

Ett tillbehör som passar till det mesta. Bulgursalladen är matig, smakfull och nyttig. Den finhackade myntan, färskpressade citronjuicen och vitlöken ger de färgglada broccolin och tomaterna en ypperlig smak.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2005

Bulgursallad med broccoli och tomat

Ingredienser

10 portioner
4 dl  bulgur
1/2 dl  färskpressad citronjuice
1/2 dl  olivolja
1   rejält knippe färsk finhackad mynta
2 - 3   krossade, hackade vitlöksklyftor
flingsalt
nymalen svartpeppar
400 g  broccolibuketter
4 - 5   tomater

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg men innehåller gluten.
Gör glutenfri: använd kokt ris, gärna fullkorns-eller råris, i stället för bulgur.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi760 KJ / 180 kCal
Fett0 g

Testa liknande recept

Medelhavssallad
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad halloumi med myntayoghurt
Betyg 3 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tabbouleh med linser
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt torskfilé med taboulesallad
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sensommarens godaste bulgursallad
Betyg 4.6 av 5.
30 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Karré med mynta, ärter och avokado
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga